Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 21:03

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Παραίτηση Δημ. Κουτσούλη από τη θέση του αντιπροέδρου 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Παραίτηση Δημ. Κουτσούλη από τη θέση του αντιπροέδρου 

 

Με ανοικτή επιστολή ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας  Δημήτρης Κουτσούλης ανακοινώνει την παραίτηση του από τη θέση του αντιπρόεδρου του Σώματος.

Αναλυτικά η επιστολή: 

«Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες,

Με την παρούσα επιστολή εκφράζω την αγανάκτησή μου και την απογοήτευσή μου για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδικά μετά τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις αποδείχθηκε περίτρανα ότι η προσβολή, η ειρωνεία, ο λουδοβικισμός και η πολιτική αντίληψη αιώνιας κυριαρχίας αποτελούν αιχμή του πολιτικού δόρατος και οδηγά σημεία πολιτικής πυξίδας για κάποιους που κατά τα λοιπά προασπίζουν το διάλογο και τη δημοκρατία.

Εχουμε γυρίσει στην εποχή του "δε δικαιούσθε δια να ομιλείτε" και αυτό μαρτυρούν οι αιχμές και η αποδοκιμασία προς το προεδρείο του συμβουλίου από εκπροσώπους συλλόγων και φορέων, που κατά καιρούς παρακολούθησαν τις συνεδριάσεις. Με τη δικαιολογία της τήρησης ενός κανονισμού που δεν επιτρέπει το διάλογο, αφήνουμε κενολογίες, ιδεοληψίες, αερολογίες να κυριαρχούν.

Γνωρίζετε καλά ότι δε με ενδιέφεραν και δε με αφορούν καρέκλες, τίτλοι και αντιμισθίες. Η επιστήμη την οποία υπηρετώ και η προσωπική μου πορεία αυτά τα χρόνια, μου έχουν χαρίσει όμορφες στιγμές, ώστε δεν πάσχω από τη ματαιοδοξία συνταξιούχων που αναλώνονται σε μάχη για μία κατάθεση στεφάνων, εκατοντάδες φωτογραφίες με ανοιχτό ή κλειστό το στόμα, πίσω ή μπροστά από μια γουρνοπούλα, υποδεικνύοντας σε υπαλλήλους το πότε και πώς θα τους φωτογραφήσουν, και άλλες τέτοιες χαριτωμένες δραστηριότητες.

Στην προτελευταία συνεδρίαση απειλήθηκε δημοτικός σύμβουλος, και μάλιστα επικεφαλής παράταξης, και ο πρόεδρος  δεν τον προστάτεψε ως όφειλε. Δεν περίμενα κάτι περισσότερο. Λυπάμαι ειλικρινά. Δεν είναι δυνατόν να δίνεται ο λόγος αθροιστικά στο ίδιο άτομο για εκατό και πλέον λεπτά, και μέσα σε είκοσι λεπτά να λαμβάνονται αποφάσεις για τριάντα θέματα. Είχα την τύχη να προεδρεύσω μία φορά του συμβουλίου,  αφήνοντας το διάλογο να εξελίσσεται μέσα σε εύλογα χρονικά όρια, και κατά γενική ομολογία όλων -και το ξαναλέω, όλων- των δημοτικών συμβούλων, η συζήτηση κρίθηκε άψογη. Στην τελευταία συνεδρίαση δυστυχώς πάλι ο κανονισμός ερμηνεύτηκε κατά το δοκούν.

Παράλληλα μετά τις τελευταίες εξελίξεις που υποβαθμίζουν κι άλλο τη ζωή των πολιτών στη Τριφυλία, με το κλείσιμο των αστυνομικών δομών, θεωρώ ότι υπήρξε μεγάλη ολιγωρία και καθυστέρηση στις αντιδράσεις αφού από το 2014 ξέραμε τι πρόκειται να γίνει. Επίσης η όποια διαμαρτυρία είχε χαλαρό εως ωτοχαϊδευτικό χαρακτήρα με μικροπολιτικά κίνητρα, με αποτέλεσμα ο τόπος να ζημιώνεται καθημερινά από αυτή την άρρωστη νοοτροπία.

Ως εκ τούτου, αρνούμαι να παραμείνω στη θέση του αντιπροέδρου του συμβουλίου, θεωρώντας ότι προσβάλλω τον εαυτό μου και την συνείδηση των συμπολιτών που με στήριξαν, παραμένοντας σε μία καρέκλα, παίζοντας το ρόλο μίας παράπλευρης μαριονέτας, σε ένα προεδρείο που έχει μετατρέψει το Δημοτικό Συμβούλιο σε σχολή υποκριτικής με θέμα τη δημοκρατική λειτουργία. 

Παρακαλώ το Δημοτικό Συμβούλιο όπως ακολουθήσει τη διαδικασία αντικατάστασής μου. Παραμένω δημοτικός σύμβουλος, έχοντας την άποψή μου και το όραμά μου για την περιοχή μας». 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER