Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 17:45

Καταγγελία για επικίνδυνο κτήριο στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

Σε εστία μόλυνσης και κινδύνου για τη δημόσια υγεία έχει μετατραπεί εγκαταλελειμμένο κτήριο στην οδό Δαγρέ στη Μεσσήνη. Μάλιστα στις 6 Σεπτεμβρίου ελέγχθηκε από υγειονομικούς υπαλλήλους της Π.Ε. Μεσσηνίας, που στην έκθεσή τους επιβεβαιώνουν τους κινδύνους για τους περίοικους. Πιο αναλυτικά, από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, με ημερομηνία 8 Σεπτεμβρίου, εστάλη στην ιδιοκτήτρια χαρτί το οποίο την καλεί να καθαρίσει το χώρο και να τον περιφράξει. Νωρίτερα είχε προβεί σε καταγγελία περίοικος, γι' αυτό και έγινε ο υγειονομικός έλεγχος. 

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα του υγειονομικού ελέγχου που διεξήχθη στις 6 Σεπτεμβρίου στο κτήριο επί της οδού Δαγρέ 11 στη Μεσσήνη, διαπιστώνεται ότι: Εχει καταρρεύσει η οροφή του κτηρίου και τμήματα των τοίχων και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών από πιθανή πτώση αντικειμένων. Εντός του χώρου υπάρχουν σκουπίδια, ανθρώπινα περιττώματα και μπάζα, ενώ λειτουργεί ως καταφύγιο τρωκτικών και εστία ανάπτυξης εντόμων. Επίσης οι υγειονομικοί υπάλληλοι βρήκαν το χώρο ανοιχτό και την πρόσβαση στο κτήριο ελεύθερη και αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Αποτέλεσμα αυτών, εκτός της επικινδυνότητας, είναι η δημιουργία ανθυγιεινών καταστάσεων σε βάρος της δημόσιας υγείας». Μάλιστα με έγγραφό της προς την ιδιοκτήτρια η υπηρεσία επισημαίνει ότι έχει την υποχρέωση να το διατηρεί καθαρό και την καλεί να φροντίσει άμεσα για τον καθαρισμό του κτηρίου και να προβεί στη λήψη μέτρων προστασίας του. Διαφορετικά, η υπηρεσία προειδοποιεί ότι θα ζητήσει την ποινική της δίωξη, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. 

Την έκθεση υπογράφει η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη. 

Εν τω μεταξύ ο κάτοικος Μεσσήνης ο οποίος κίνησε τις διαδικασίες, έστειλε και έγγραφη διαμαρτυρία προς το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη. Σε αυτήν ενημερώνει για το πόρισμα της Διεύθυνσης Υγείας και καταγγέλλει τόσο τον ίδιο το δήμαρχο όσο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, αναφέροντας: 

«Κύριε δήμαρχε, η δημόσια υγεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών, μα εσείς κ. δήμαρχε καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εδώ και 3 χρόνια δεν καταδεχθήκατε να διαθέσετε 5 λεπτά για να επισκεφτείτε το κτήριο και να δείτε τι συμβαίνει. Σήμερα οι δήμοι δεν διοικούνται από το γραφείο αλλά έξω στο δρόμο. Σας ενημερώνω ότι γύρω από το εν λόγω κτήριο κατοικούν 60 περίπου άνθρωποι, 5 - 6 μωρά, υπερήλικες, άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας αίματος, τι κάνετε κ. δήμαρχε για όλους αυτούς; Τίποτα - τίποτα. Κάντε κάτι όσο είναι καιρός. Παρακαλώ την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη να παρέμβει μιας και οι αρμόδιοι του δήμου μας αδιαφορούν για να λυθεί ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, Ο αναφέρων Γ. Πανταζόπουλος, κάτοικος περιοχής».