Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 09:33

Δεν φτάνουν τα χρήματα για τους αγροτικούς δρόμους στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Δεν φτάνουν τα χρήματα για τους αγροτικούς δρόμους στο Δήμο Μεσσήνης

Τη δυσκολία αποκατάστασης του αγροτικού δικτύου στο Δήμο Μεσσήνης επεσήμανε ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης μιλώντας προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Τσώνης έκανε έκκληση για τη συνεργασία όλων των παρατάξεων και των προέδρων των χωριών, προκειμένου να ανοίξουν οι αγροτικοί δρόμοι για να μαζέψει ο κόσμος τις ελιές του. Εξάλλου, όπως αποκάλυψε, από το συνολικό κονδύλι των 289.000 ευρώ για το αγροτικό δίκτυο, έχουν μείνει μόλις οι 89.000 ευρώ και δεν φτάνουν για την επιδιόρθωση των ζημιών από την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου. Αφού, όπως και ο ίδιος ο δήμαρχος είπε, δεν υπάρχει μέρα που να μην ανακαλύπτουν και μια καινούργια καταστροφή. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πάντως συμφώνησαν, αν και ζήτησαν τον αναλυτικό λογαριασμό για τις εργασίες που στοίχισαν 200.000 ευρώ. Μάλιστα από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθη Αναστασόπουλο τέθηκε και ζήτημα για τη μη ενημέρωση των προέδρων, για τους οποίους είπε ότι έχουν παραμεριστεί από τη δημοτική αρχή. Πρόσθεσε δε, ότι γίνονται επιλεκτικές παρεμβάσεις εν αγνοία των προέδρων, οι οποίοι όμως έχουν την ευθύνη της τελικής υπογραφής. 

ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ 

Μαζί του συντάχθηκε και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο οποίος μάλιστα ζήτησε την παρέμβαση της δημοτικής αρχής προς το αρμόδιο υπουργείο για να ξέρουν πόσα χρήματα να περιμένουν· αλλιώς -είπε- θα πρέπει να αναζητηθούν άλλες λύσεις, όπως η βοήθεια των μηχανημάτων του Στρατού, ειδικά όσον αφορά την συντήρηση και αποκατάσταση της κοίτης ρεμάτων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Κώστας Αποστολόπουλος, χαρακτηρίζοντας το Στρατό ως το μόνο πλέον αξιόπιστο φορέα στη χώρα.

Κριτική για το πώς έχει χειριστεί το θέμα των αποζημιώσεων ειδικά προς τους αγρότες, αλλά και της εύρεσης χρηματοδότησης για την επιδιόρθωση των ζημιών, άσκησαν στη δημοτική αρχή και τον ίδιο το δήμαρχο προσωπικά οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Αθανασόπουλος και Τάσος Παπαγεωργίου. 

Ο Γιώργος Τσώνης σημείωσε πάντως ότι έχει σταλεί μια πρώτη έκθεση των ζημιών που καταγράφηκαν τις δύο πρώτες ημέρες και θα ακολουθήσει και δεύτερη πιο εμπεριστατωμένη. Ηδη, θύμισε στο Σώμα, ο δήμος έχει ζητήσει 3,5 εκατ. ευρώ από τα αρμόδια υπουργεία - αν και όλο το ποσό που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση για καταστροφές που υπέστησαν διάφορες περιοχές της χώρας το τρέχον έτος δεν είναι περισσότερα από 5,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν τα στοιχεία για την επισκευή των αγροτικών δρόμων και τόνισε πως και διαφάνεια υπάρχει στο δήμο και διακρίσεις δεν γίνονται. 

Ωστόσο, ούτε από αυτή τη συνεδρίαση έλειψαν οι προσωπικές αντεγκλήσεις, καθώς οι πρόεδροι της Ανδρούσας Θανάσης Κολυβάρης και Χατζή Αντωνία Βαμβακά εξέφρασαν στο Σώμα τα παράπονά τους για μεροληπτικές συμπεριφορές της δημοτικής αρχής. Μάλιστα υπήρξε και λεκτική αντιπαράθεση της δεύτερης με το δήμαρχο, καθώς και μεταξύ του προέδρου της Ανδρούσας με τον εντεταλμένο σύμβουλο της Δημοτικής Ενότητας Νίκο Χονδρό. 

Το λόγο πήραν και οι αντιδήμαρχοι Νίκος Κοτταρίδης, Νίκος Ξαρχάκος και Κώστας Γεωργακόπουλος, οι οποίοι αναφέρθηκε σε ενέργειες της δημοτικής αρχής.

Ν.Κ.


NEWSLETTER