Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 14:32

Απαντήσεις Νίκα σε ρεπορτάζ της “Ε” 

Γράφτηκε από την

O δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας με επιστολή του απαντά σε ρεπορτάζ της “Ε”.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Α) Σχετικά με το πρώτο θέμα της «Ελευθερίας» της 5ης Οκτωβρίου 2016, με τίτλο «Κατεστραμμένοι οι αγροτικοί δρόμοι - Αποκλεισμένα τα ελαιοπερίβολα»:

«Σχετικά με το πρώτο θέμα της 5ης Οκτωβρίου 2016, με τίτλο "Κατεστραμμένοι οι αγροτικοί δρόμοι - Αποκλεισμένα τα ελαιοπερίβολα", επισημαίνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει 5 εργολαβίες αποκατάστασης των αγροτικών δρόμων σε εξέλιξη, με στόχο να αποκατασταθεί η βατότητα όλου του αγροτικού οδικού δικτύου σε 2 φάσεις. Αυτές είναι: εργολαβία στη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, στη Δ.Ε. Θουρίας 50.000 ευρώ, στη Δ.Ε. Αριος 30.000 ευρώ, στις ορεινές κοινότητες του Ταϋγέτου, στη Βέργα και στη Μικρή Μαντίνεια 50.000 ευρώ, στον Αντικάλαμο, το Ασπρόχωμα και τη Σπερχογεία καθώς και τη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας 60.000 ευρώ. Οτιδήποτε απαιτηθεί επιπλέον για την ομαλή συγκομιδή του ελαιοκάρπου, ο Δήμος Καλαμάτας θα το πράξει εγκαίρως, έστω και με ίδιους πόρους. Επίσης, θα συνδράμει, στο μέτρο του εφικτού, στον καθαρισμό ελαιοπεριβόλων από φερτά υλικά (παρότι δεν υπήρξε άμεση ανταπόκριση από το κράτος)». 

Β) Σε ρεπορτάζ, που δημοσιεύθηκε στην «Ελευθερία» την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, με τίτλο «Καρκινοπαθής γυναίκα καταγγέλλει το Νίκα»:

«Αναφορικά με ρεπορτάζ την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, με τίτλο "Καρκινοπαθής γυναίκα καταγγέλλει το Νίκα", επισημαίνεται ότι η συζήτηση έγινε ενώπιον όλων των υπαλλήλων του Γραφείου του Δημάρχου. Ο δήμαρχος αντιμετωπίζει με ευγένεια και ψυχραιμία όλους τους πολίτες, ακόμα και όταν αυτοί καμιά φορά υπερβάλλουν. Κι αυτό είναι σε όλους γνωστό. Επισημαίνεται πως οι υπάλληλοι του Γραφείου Δημάρχου κράτησαν τα στοιχεία που έδωσε η πολίτης, ενώπιόν της ειδοποιήθηκε η αρμόδια υπηρεσία και δόθηκε διαβεβαίωση πως το ζήτημα θα αντιμετωπισθεί».