Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2011 00:18

Αναστολή οικοδομικών αδειών στη Βέργα για δημιουργία κοινόχρηστων χώρων

Γράφτηκε από τον
Αναστολή οικοδομικών αδειών στη Βέργα για δημιουργία κοινόχρηστων χώρων

Την αναστολή των οικοδομικών αδειών όπου η πολεοδομική μελέτη εντός του οικισμού της Βέργας προβλέπει τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων, καθώς και την ισχύ ενιαίου καθεστώτος εισφορών, εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Καλαμάτας. Η κίνηση αυτή προέκυψε έπειτα από σχετικό αίτημα του υπουργείου Περιβάλλοντος, με σκοπό τη διαφύλαξη των κοινόχρηστων χώρων ενόψει της εφαρμογής της μελέτης, όποτε κι αν αυτή γίνει.
Εν μέρει θετική είναι και η στάση της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας, αφού σε πρόσφατη συνεδρίασή της συνηγόρησε ως προς το πρώτο σκέλος, όχι όμως και ως προς το δεύτερο.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρίστος Ριζάς τόνισε ότι αμέσως μόλις υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα για την πολεοδομική μελέτη της Βέργας και αρθεί η ακυρότητα, τότε ο Δήμος Καλαμάτας άμεσα θα αναθέσει την πράξη εφαρμογής. Παράλληλα την Τρίτη θα σταλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου οι μελέτες γεωλογικής καταλληλότητας Βέργας και Μαντίνειας, τις οποίες είχε ζητήσει προ μηνών.
Λευκό όσον αφορά την παραπάνω εισήγηση ψήφισαν οι εκπρόσωποι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Τάσος Νιάρχος και του “Δικτύου Ενεργών Πολιτών” Σπύρος Μωρακέας, επιφυλασσόμενοι να τοποθετηθούν περαιτέρω όταν το θέμα θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο.


NEWSLETTER