Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 08:38

Δυσφορία Νίκα για τη μικρή χρηματοδότηση του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δυσφορία Νίκα για τη μικρή χρηματοδότηση του Δήμου Καλαμάτας

Τη δυσφορία του εκφράζει ανοιχτά ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας για τα ψίχουλα, τα 200.000 ευρώ της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές, χαρακτηρίζοντας "οδυνηρή έκπληξη" τη χρηματοδότηση.

Ο κ. Νίκας παρατήρησε ότι μόνο για την αποκατάσταση δύο γεφυριών στο Πήδημα απαιτούνται πάνω από 500.000 ευρώ, ενώ το αίτημα του δήμου αναφερόταν σε ανάγκες αποκατάστασης ύψους 2 εκ. ευρώ. Επίσης, επεσήμανε πως τον ενοχλεί το γεγονός ότι όταν συμβεί μία καταστροφή, προστρέχουν δήμαρχοι πολλών περιοχών για να επωφεληθούν, με αποτέλεσμα οι πολίτες οι οποίοι υπέστησαν την καταστροφή, να μη βοηθούνται όπως πρέπει.

Σήμερα στις 8 το βράδυ, συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποδεχθεί τα 200.000 ευρώ και να εγκρίνει τις εργολαβίες αποκατάστασης, καθώς και τα 767.000 ευρώ για τους 408 πλημμυροπαθείς δημότες (τα 267.216 ευρώ από το επίδομα των 586 ευρώ και τα 500.000 ευρώ έναντι από το ποσό για τις οικοσκευές), τα οποία και θα δοθούν στους δικαιούχους την επόμενη εβδομάδα.

Για την αποκατάσταση των δημοτικών υποδομών, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι πέρα από τα 200.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών, θα διατεθούν άλλα 130.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους, ώστε ένα συνολικό ποσό 330.000 ευρώ να κατανεμηθεί στις εργολαβίες: 1) Στα Αρφαρά θα επισκευαστούν δύο γέφυρες και στο Πλατύ θα πραγματοποιηθεί επισκευή δρόμων μέσα στο χωριό και καθαρισμός ενός χάνδακα. 2) Στο Πήδημα θα διενεργηθεί ευρύτατος καθαρισμός δρόμων και κοινοχρήστων χώρων μέσα στο χωριό. 3) Στη Θουρία θα γίνει αποκατάσταση του ρέματος των Αγίων Θεοδώρων, ενός τοιχίου μήκους 100 μέτρων περίπου στον Ξερίλα, καθώς και των υπογείων και του ιατρείου στο δημοτικό κατάστημα. 4) Στην Πολιανή θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός του χωριού και αγροτικών δρόμων, ενώ θα αποκατασταθούν τσιμεντοστρώσεις που έχουν σπάσει. Στην Κάτω Αμφεια θα ανακατασκευαστούν τοιχία μήκους δεκάδων μέτρων, επί των οδών όπου αυτά έχουν καταρρεύσει. 5) Θα υπάρξει εργολαβία για τη συντήρηση του δημοτικού οδικού δικτύου, στον Κουταλά, στην Ασπροπουλιά, σε Ανω - Κάτω Αμφεια κλπ.

Οσον αφορά την αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων ξεκινούν οι εργασίες με 5 εργολαβίες, συνολικού προϋπολογισμού 250.000, από δημοτικούς πόρους: Στη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, στη ΔΕ Θουρίας 50.000 ευρώ, στη ΔΕ Αριος 30.000 ευρώ, στις ορεινές κοινότητες του Ταϋγέτου, στη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια 50.000 ευρώ, στον Αντικάλαμο, το Ασπρόχωμα και τη Σπερχογεία καθώς και τη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας 60.000 ευρώ, καθώς και μία εργολαβία, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ, για την αποκατάσταση των κοιμητηρίων. Για τις αναγκαίες παρεμβάσεις έχει υπάρξει συνεργασία με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και καλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με αυτούς για οτιδήποτε χρειάζονται.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER