Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 09:38

Ο Νίκας δείχνει την κυβέρνηση για την καθυστέρηση επιδομάτων

Γράφτηκε από τον
Ο Νίκας δείχνει την κυβέρνηση για την καθυστέρηση επιδομάτων

Στην κυβέρνηση ρίχνει τις αποκλειστικές ευθύνες ο δήμαρχος Καλαμάτας, για την καθυστέρηση της καταβολής των 596 ευρώ στους πλημμυροπαθείς, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι «τα χρήματα δεν ήρθαν ακόμα».

Παράλληλα, χθες το μεσημέρι συνεδρίασε κατεπειγόντως η Οικονομική Επιτροπή του δήμου για να τρέξει τις διαδικασίες που την αφορούν, ώστε τα 586 ευρώ να δοθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται, καθώς έχουν περάσει 35 μέρες από τη θεομηνία.

Σε απάντησή του στο χθεσινό πρώτο θέμα της «Ε», με τίτλο "Παρά τις εξαγγελίες Κατρούγκαλου και Νίκα - Νέα κοροϊδία στους πλημμυροπαθείς", ο δήμαρχος Π. Νίκας επισημαίνει τα εξής: «Από πλευράς δήμου δεν υπάρχει καμία κοροϊδία. Αντίθετα, υπάρχει συνέπεια και ταχύτητα κινήσεων, που αποδεικνύονται από τα εξής:

1. Την επόμενη ημέρα (Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016) από την παραλαβή των Υπουργικών Αποφάσεων της λειψής, έστω, χρηματοδότησης, συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση και ενέταξε τα χρήματα στο Δημοτικό Προϋπολογισμό.

2. Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου εστάλη καθαρογραμμένη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έγκριση.

3. Σήμερα Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 επέστρεψε η απόφαση εγκεκριμένη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

4. Συνήλθε άμεσα στις 15.00 της Τρίτης 11/10 η Οικονομική Επιτροπή, σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση, για την απόφαση εκταμίευσης, ώστε τα επιδόματα να καταβληθούν στους δικαιούχους. Επομένως, με εξαιρετική ταχύτητα ο Δήμος Καλαμάτας ολοκλήρωσε όλες τις διαδικασίες και είναι απολύτως έτοιμος να εκταμιεύσει τα χρήματα και να τα παραδώσει στους δικαιούχους. Τα χρήματα, όμως, δεν έχουν έλθει ακόμα... 35 ημέρες μετά την πλημμύρα. Αρα, η ταύτιση της κυβέρνησης και του δήμου ως προς την ταχύτητα των ενεργειών δεν είναι καθόλου ορθή».

Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι, συνεδρίασε κατεπειγόντως η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας κι ενέκρινε τη διάθεση πιστώσεων, «προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία και τα ποσά αυτά να αποδοθούν στους δικαιούχους και να προχωρήσουν οι ενέργειες που απαιτούνται για την αποκατάσταση των δημοτικών υποδομών».

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, ένα μήνα μετά τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενέκρινε συνολικό ποσό 267.216 ευρώ για το επίδομα των 586 ευρώ σε 408 δικαιούχους πλημμυροπαθείς του Δήμου Καλαμάτας και ποσό 500.000 ευρώ έναντι, για τις οικοσκευές. Ποσά που σύμφωνα με την απάντηση του δημάρχου, δεν έχουν φθάσει ακόμα στο δήμο.

Γ.Σ.


NEWSLETTER