Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011 03:20

Νίκας: Συνάντηση με ΕΛΚΕΘΕ για Μεσσηνιακό Κόλπο

Γράφτηκε από την
Νίκας: Συνάντηση με ΕΛΚΕΘΕ για Μεσσηνιακό Κόλπο

Συνάντηση για περίπου μιάμιση ώρα με κλιμάκιο του ΕΛΚΕΘΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Ευάγγελο Παπανικολάου, είχε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Αντικείμενο ήταν η συνέχιση της καλής συνεργασίας των δύο πλευρών όσον αφορά την προστασία του Μεσσηνιακού Κόλπου και των ποταμών. Ενδιαφέρουσα πάντως φαίνεται η προοπτική προστασίας των ακτών της Μικρής Μαντίνειας από τα κύματα με ήπια μέσα και όχι με την κατασκευή έργων εντός θαλάσσης. Τη λύση αυτή πρότειναν οι επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ και φαίνεται να μην απορρίπτεται από τη δημοτική αρχή δεδομένης και της οικονομικής κατάστασης.
Παράλληλα στο τραπέζι έπεσε και η ανάγκη δημιουργίας βιολογικού καθαρισμού που θα εξυπηρετεί τον καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης, αφού κρίθηκε ότι η κοινή εκβολή στη θάλασσα δημιουργεί κατά καιρούς επιβαρυμένα ιζήματα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πάντως αποφασίστηκε να υπάρξει σύνδεση της ιστοσελίδας του Δήμου Καλαμάτας με τα επίσημα στοιχεία μέτρησης καθαρότητας των υδάτων, ώστε να υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση σε καθημερινή βάση, καθώς και η διοργάνωση ημερίδας με τη συμμετοχή επιστημόνων των δήμων, του ΤΕΕ και άλλων φορέων με σκοπό την ενημέρωση γύρω από τα θέματα αρμοδιότητας του ΕΛΚΕΘΕ.
Εκτός από τον κ. Παπανικολάου στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι ερευνητές Αλέκα Παυλίδου και Χρίστος Αναγνώστου, ο υπεύθυνος του γραφείου του ΕΛΚΕΘΕ στην Καλαμάτα Πέτρος Κουράκλης και ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Δικαιουλάκος που έχει ασχοληθεί με το ερευνητικό πρόγραμμα για την προστασία του Μεσσηνιακού Κόλπου.

Δ.Πλ.


NEWSLETTER