Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 16:29

Απευθείας αναθέσεις για τη μεταφορά των σκουπιδιών της Δυτικής Μάνης

Γράφτηκε από την

 

Σε απευθείας αναθέσεις για τη μεταφορά και τη διαχείριση των σκουπιδιών του Δήμου Δυτικής Μάνης, προχώρησε ο δήμαρχος Γιάννης Μαραμπέας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Ειδικότερα, με την πρώτη απόφαση για τη μεταφορά με προϋπολογιζόμενη δαπάνη 24.651,20 ευρώ, αναθέτει το έργο σε εταιρεία με έδρα στη ΒΙΠΕ Τρίπολης. Αφορά, σύμφωνα με τη μελέτη: α) Στην παραχώρηση προς χρήση τουλάχιστον 6 κάδων ανοιχτού ή κλειστού τύπου χωρητικότητας 35m3, προκειμένου να τοποθετηθούν σε χώρους που θα υποδειχθούν. β) 14 δρομολόγια μεταφοράς κάδων (αφού αυτοί πληρωθούν με αστικά στερεά απόβλητα σε νόμιμο χώρο διαχείρισης αποβλήτων που θα υποδειχθεί από τα αρμόδια όργανα του Δήμου Δυτικής Μάνης) με μεταφορά σε κάθε δρομολόγιο 2 γεμάτων κάδων χωρητικότητας 35m3 έκαστος».

Για τη διαχείριση με προϋπολογιζόμενη δαπάνη 24.651,20 ευρώ, αναθέτει το έργο σε εταιρεία με έδρα την Κορινθία. Αφορά, σύμφωνα με τη μελέτη «στην επεξεργασία με μηχανικό διαχωρισμό, διαλογή των ανακυκλώσιμων, κομποστοποίηση και διαχείριση του παραγόμενου υπολείμματος με προσωρινή αποθήκευση και διάθεση αυτού αστικών στερεών αποβλήτων που θα μεταφερθούν με 14 δρομολόγια. Με κάθε δρομολόγιο θα μεταφέρονται αστικά στερεά απόβλητα προς επεξεργασία 2 κάδοι όγκου 35 m3 έκαστος».