Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 18:24

Καλαμάτα: Αναβλήθηκε ο διαγωνισμός για τα σκουπίδια αξίας 4,9 εκ. ευρώ λόγω… μετακόμισης

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Αναβλήθηκε ο διαγωνισμός για τα σκουπίδια αξίας 4,9 εκ. ευρώ λόγω… μετακόμισης

Αναβολή για την ερχόμενη Τρίτη 18 Οκτωβρίου πήρε χθες στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας ο διεθνής διαγωνισμός για την προσωρινή διαχείριση σκουπιδιών.

Αιτία της αναβολής η μετακόμιση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων στο νέο Δημαρχείο, που ολοκληρωνόταν χθες και δεν επέτρεψε την παρουσία του διευθυντή της υπηρεσίας στη συνεδρίαση της επιτροπής.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Οικονομική Επιτροπή του δήμου πρόκειται να εγκρίνει την κατάρτιση των όρων και τη σύνταξη της διακήρυξης για τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού, με τίτλο "Επεξεργασία αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων Δήμου Καλαμάτας με κινητό σύστημα διαχωρισμού - Κομποστοποίηση οργανικού κλάσματος - Αξιοποίηση ανακυκλώσιμων".

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.306.340 ευρώ με ΦΠΑ και 4.959.360 ευρώ με το ΦΠΑ και τα δικαιώματα προαίρεσης και προβλέπει επεξεργασία για 2 χρόνια, ακόμα, στη Μαραθόλακκα.

Ο διαγωνισμός είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 28 Ιουνίου, αλλά ακυρώθηκε πριν την πραγματοποίησή του με εισήγηση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων. Και αυτό γιατί υπήρχε ο κίνδυνος ο διαγωνισμός να μπλέξει σε συνεχείς ενστάσεις και να ολοκληρωθεί μετά από χρόνια. Και αυτό γιατί ως κυρίαρχο κριτήριο για την επιλογή του αναδόχου ήταν η αξιολόγηση των τεχνικών χαρακτηριστικών της προσφοράς και όχι η χαμηλότερη τιμή.

Στο νέο διαγωνισμό στην απόφαση επιλογής αναδόχου αναμένεται να μετρήσει κυρίως η χαμηλότερη τιμή.


NEWSLETTER