Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016 16:01

Νίκας: «Την επόμενη εβδομάδα το επίδομα στους πλημμυροπαθείς»

Γράφτηκε από την

Την εκτίμηση ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και θα δοθεί το επίδομα των 586 ευρώ στους 408 πλημμυροπαθείς του Δήμου Καλαμάτας, εξέφρασε ο δήμαρχος Π. Νίκας, προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Νίκας είπε ότι «ζούμε σε κράτος πτωχευμένο. Υπουργοί εξέδωσαν τις αποφάσεις, όμως χρήματα δεν έχουν έρθει στο δήμο» - και πρόσθεσε: «Να έρθουν στο ταμείο, να κάνουμε το ένταλμα και να πάει στον Επίτροπο. Δεν μπούμε να βάλουμε δικά μας χρήματα, δεν το εγκρίνει ο Επίτροπος. Εμείς κάναμε όλες τις διαδικασίες, είμαστε έτοιμοι να στείλουμε το ένταλμα. Είναι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Υπάρχει καθυστέρηση, αλλά να μη γίνει θέμα αντιπαράθεσης. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες στο Λογιστήριο του Κράτους».

Ο δήμαρχος επέμεινε ότι η μεγαλύτερη καταστροφή έχει γίνει στην αγροτική παραγωγή κι εξήγησε: «Με 174 ευρώ το στρέμμα αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ δε στηρίζεται η αγροτική παραγωγή και είναι και στρέμματα που δεν είχαν δηλωθεί. Τα χρήματα των αγροτών είναι χρήματα που έρχονται στην πόλη. Πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αγροτικό κόσμο».