Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011 18:22

Δήμος Ευρώτα: Θετικά γνωμοδότησε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης για τον Κανονισμό Ύδρευσης- Αρδευσης- Αποχέτευσης

Γράφτηκε από την

Συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου κου Ηλία Παναγιωτακάκου, η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ευρώτα. Θέμα της συνεδρίασης ήταν η γνωμοδότηση επί του κανονισμού Υδρευσης - Αρδευσης και Αποχέτευσης για τους πολίτες του Δήμου Ευρώτα.
Η τρίτη, κατά σειρά, ανοιχτή διαβούλευση κατέληξε στην ομόφωνα θετική γνωμοδότηση επί του Κανονισμού, που είχε εισηγηθεί η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου κου Ιωάννη Πλατανίτη.
Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης εξέφρασαν παρατηρήσεις και προτάσεις στο εισηγητικό κείμενο, με στόχο την ορθολογικότερη διαχείριση των υδάτινων πόρων των Τοπικών Διαμερισμάτων του Δήμου Ευρώτα και τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων, ώστε να διαμορφωθεί ουσιαστική συνείδηση και πλαίσιο υγιεινής για όλους τους πολίτες.
Κυρίαρχες προτάσεις της Δ.Ε.Δ είναι η ισονομία και ισοπολιτεία χωρίς επιπτώσεις και συμβιβασμούς. Προτείνεται μάλιστα να επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα σε όσους προχωρούν σε λαθραία σύνδεση ή επανασύνδεση άρδευσης. Τα πρόστιμα που προτείνονται είναι για τη μεν λαθραία σύνδεση 1500 ευρώ, ενώ στις 3000 ευρώ προτείνεται να ανέρχεται το πρόστιμο για τη λαθραία επανασύνδεση με όλες φυσικά τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις. Αυτονόητο είναι, ότι και υδραυλικός, ο οποίος θα προβαίνει σε λαθραία σύνδεση/ επανασύνδεση, θα διώκεται ποινικά.
Τα μέλη της Δ.Ε.Δ καλούν το Δήμο να δεσμευθεί  για την τοποθέτηση κεντρικών υδρομετρητών στις δεξαμενές Ύδρευσης και Άρδευσης για τον έλεγχο της κατανάλωσης. Επιπρόσθετα, τον καλούν να διασφαλίσει με συνεχείς ελέγχους την ποιότητα του νερού, με αλλαγή αμιαντοσωλήνων, χλωριώσεις κ.λ.π.
Το εισηγητικό κείμενο μαζί με τις προτάσεις θα σταλεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο και θα δώσει την τελική του έγκριση επί του Κανονισμού Ύδρευσης- Άρδευσης και Αποχέτευσης.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ευρώτα


NEWSLETTER