Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011 20:44

Σύσκεψη για τη μεταφορά των μαθητών στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Σύσκεψη για τη μεταφορά των μαθητών στη Μεσσηνία

Για τον καλύτερο συντονισμό της μεταφοράς των μαθητών και με την ελπίδα ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στη Μεσσηνία, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στο Διοικητήριο, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά. Μετείχαν ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Νικήτας Μπούρας, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, οι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Ηλιόπουλος, Οιχαλίας Ηλίας Σταυρόπουλος και Τριφυλίας Γιάννης Μερκούρης και οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκος Κλάδης και Δευτεροβάθμιας Κώστας Βασιλόπουλος.
«Η αρμοδιότητα της μεταφοράς έχει μεταβιβαστεί στους δήμους», δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κ. Αλευράς και παρατήρησε πως «οι δήμοι είναι υπεύθυνοι για τα δρομολόγια και την εξασφάλιση της σωστής μεταφοράς των μαθητών». Διευκρίνισε ότι με τη διαπιστωτική πράξη του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου και παρά την παράταση των συμβάσεων της μεταφοράς που αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο έως το τέλος του 2011, «η μόνη ευθύνη μας είναι για την πληρωμή της μεταφοράς».
Επεσήμανε πως υπήρξαν προβλήματα με τις συγχωνεύσεις των σχολείων και τις αλλαγές δρομολογίων που χρειάστηκαν. Ενημέρωσε ότι στη συνάντηση έγινε εξέταση ανά δήμο και ανά δρομολόγιο κι εκτίμησε πως «δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα».
Ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «θα συνεχιστεί η συνεργασία ΚΤΕΛ - δήμων για να επιλύσουν όλα τα προβλήματα».
Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα τον κ. Αλευρά επισκέφθηκαν ιδιοκτήτες ταξί του νομού που πέρυσι μετέφεραν μαθητές με ειδικές ανάγκες, ζητώντας ενημέρωση για το τι θα κάνουν τη Δευτέρα που ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά και αν θα χρειαστεί να μεταφέρουν μαθητές, αλλά απάντηση δεν πήραν.


NEWSLETTER