Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 08:39

4 εκ. ευρώ για αποκατάσταση υποδομών ζητεί ο Δήμος Μεσσήνης 

Γράφτηκε από τον

 

Τα 4 εκ. ευρώ φθάνει το σύνολο των αιτημάτων του Δήμου Μεσσήνης για χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές από τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου.

Τα 500.000 ευρώ για τα δίκτυα ύδρευσης και τα 3,5 εκ. για όλες τις άλλες υποδομές.

Από αυτά το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε χρηματοδότηση μόλις 250.000 ευρώ. Τα στοιχεία αυτά επεσήμανε χθες σε ενημέρωση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος.

Αρχικά, ανέφερε ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19 Σεπτεμβρίου, εγκρίθηκαν 437.829,63 ευρώ στο αποθεματικό του δήμου για άμεσες ενέργειες.

Η πρώτη κατανομή ήταν 289.000 ευρώ για μίσθωση μηχανημάτων, τα οποία εργάζονται μέχρι και σήμερα. Στόχος της δημοτικής αρχής, κατά το Ν. Ξαρχάκο, ήταν η άμεση πρόσβαση των αγροτών στις ιδιοκτησίες τους. «Η παρέμβαση στην αγροτική οδοποιία δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά όλοι οι αγρότες μπορούν να πάνε στα κτήματά τους«, παρατήρησε ο αντιδήμαρχος. 

Ενημέρωσε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται εργολαβία 45.000 ευρώ για μαντρότοιχους και υπάρχουν 8 νέες εργολαβίες, οι 2 με 8.000 ευρώ και οι 6 με 12.000 ευρώ για τεχνικά. Μια ακόμα που είναι σε αναμονή, αλλά με ανάδοχο, έχει ύψος 93.000 ευρώ.

Ο κ. Ξαρχάκος πληροφόρησε ότι «την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποδεχθεί τα 250.000 ευρώ από τη χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών» και διευκρίνισε πως «ένα μέρος απ’ αυτό το ποσό θα επιστρέψει στο τεχνικό πρόγραμμα, καθώς είχαν εκταμιευτεί χρήματα από το πρόγραμμα, για να υπάρξει άμεση αποκατάσταση».

Κλείνοντας, παρατήρησε ότι «θα είμαστε σε αναμονή και θα παρακολουθούμε, για να πάρουμε περισσότερα χρήματα. Ο,τι μπορούσαμε να δώσουμε από το τεχνικό μας πρόγραμμα, το δώσαμε, τα εξαντλήσαμε».

Γ.Σ.