Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 07:54

Ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος των 586 ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Ξεκίνησε χθες η καταβολή του επιδόματος των 586 ευρώ στους πλημμυροπαθείς του Δήμου Καλαμάτας.

Με τα χρήματα που έφθασαν στο δήμο από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε αυτή την πρώτη φάση (196.000 ευρώ), το επίδομα θα δοθεί σε 300 άτομα. Υπολείπεται η καταβολή του επιδόματος σε άλλους 108 δικαιούχους, που θα πληρωθούν όταν δοθούν από το υπουργείο και τα υπόλοιπα 72.000 ευρώ. Στο δήμο έχουν έρθει και τα χρήματα για τις οικοσκευές, ποσό που φθάνει μέχρι 5.860 ευρώ για τον κάθε δικαιούχο (αυτό το ποσό δεν το παίρνουν όλοι).

Ο δήμαρχος Π. Νίκας ενημέρωσε χθες ότι μόλις ολοκληρωθεί η καταβολή του επιδόματος αμέσως θα κινηθούν οι διαδικασίες για να δοθούν και τα χρήματα για τις οικοσκευές. Για την καταβολή αυτών των χρημάτων, όμως, απαιτούνται δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι δικαιούχοι, όπως φορολογική, ασφαλιστική και δημοτική ενημερότητα.

Οι δικαιούχοι των 586 ευρώ ειδοποιούνται από το δήμο με μήνυμα στο κινητό τους και πρέπει να προσέλθουν στην Ταμειακή Υπηρεσία, στον 1ο όροφο του νέου Δημαρχείου, με την αστυνομική τους ταυτότητα. Παίρνουν την επιταγή τους και στη συνέχεια πηγαίνουν στην τράπεζα για να πάρουν τα χρήματά τους.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι σήμερα θα βρεθεί στην Αθήνα, καθώς, όπως ανέφερε, «υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα με τον περιφερειακό και με ζημιές στον αγροτικό τομέα, που αφορούν και υποδομές».

Τέλος, ανέφερε με απογοήτευση πως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης θέλει ένα χρόνο για να ανταποκριθεί.

Γ.Σ.