Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 09:35

Καθυστερούν οι διαδικασίες για το επίδομα των πλημμυροπαθών εκτός Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Καθυστερούν οι διαδικασίες για το επίδομα των πλημμυροπαθών εκτός Καλαμάτας

 

Εχουν μείνει πίσω οι διαδικασίες στους άλλους δήμους της Μεσσηνίας (πλην Καλαμάτας), όσον αφορά τις αιτήσεις για την καταβολή του επιδόματος των 586 ευρώ, για την άμεση βοήθεια στους πλημμυροπαθείς και για τα χρήματα της οικοσκευής.

Στους Δήμους Πύλου - Νέστορος, Δυτικής Μάνης και Τριφυλίας οι αιτήσεις είναι ελάχιστες, 6 συνολικά και στους τρεις δήμους. 

Συγκεκριμένα: Στο Δήμο Μεσσήνης, όπως μας ενημέρωσε η πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ Γεωργία Παναγοπούλου, έχουν κατατεθεί 197 αιτήσεις. Για αρκετές από αυτές έχουν γίνει αυτοψίες και έχουν συνταχθεί τεχνικές εκθέσεις. Ομως, σε κάποιες απ’ αυτές δεν έχουν κατατεθεί τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και αν υποβληθούν έτσι στο υπουργείο, δεν θα έχουν τύχη. Η κ. Παναγοπούλου ανέφερε ότι μέχρι τις 7 Νοεμβρίου -τότε λήγει η σχετική προθεσμία- ο δήμος θα περιμένει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, για να στείλει όλες τις αιτήσεις στο υπουργείο Εργασίας. Ακόμα, ενημέρωσε ότι έχουν κατατεθεί και 347 αιτήσεις για το ΤΑΣ για ζημιές σε σπίτια, καυστήρες, λέβητες, ασανσέρ και άλλο εξοπλισμό.

Στο Δήμο Οιχαλίας, όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Αριστείδης Σταθόπουλος, έχουν κατατεθεί 42 αιτήσεις για τα 586 ευρώ και την οικοσκευή και αυτές έχουν σταλεί στο υπουργείο.

Στο Δήμο Πύλου - Νέστορος έχουν υποβληθεί 3 αιτήσεις από την περιοχή της Χώρας και θα σταλούν στο υπουργείο την επόμενη εβδομάδα.

Στο Δήμο Δυτικής Μάνης έχουν υποβληθεί 2 αιτήσεις από τον Αγιο Δημήτριο και στο Δήμο Τριφυλίας 1 αίτηση.

Γ.Σ.


NEWSLETTER