Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 15:05

Πρωτόκολλο αδελφοποίησης Δήμων Πύλου-Νέστορος και Αζόφ

Γράφτηκε από την

Πρωτόκολλο αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Αζόφ της Ρωσίας υπογράφηκε χθες Παρασκευή στην Πύλο, μεταξύ των δημάρχων Δημήτρη Καφαντάρη και Βλάντιμιρ Ρασούπκιν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του μεσσηνιακού δήμου, οι δύο δήμαρχοι υπέγραψαν «πρωτόκολλο προθέσεων μεταξύ των δύο δήμων, ευχόμενοι ο ένας στον άλλον τις εφεξής φιλικές σχέσεις, καθώς και την κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη και συνεργασία των δύο περιοχών», ενώ ο Ρώσος δήμαρχος κάλεσε τον Δ. Καφαντάρη να επισκεφθεί του χρόνου το Αζόφ.

Οπως προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, η ρωσική αντιπροσωπεία που αποτελείτο από το δήμαρχο του Αζόφ, τη σύζυγό του και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, επισκέφτηκε την Πύλο για τον εορτασμό της 189ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, στην οποία είχε μετάσχει -με τον ρωσικό στόλο- και το θωρηκτό «Αζόφ».

Παρόντες στην υπογραφή του πρωτοκόλλου ήταν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παναγιώτης Καρνούσκος και ο Βλάντιμιρ Μικαΐλοβ, προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Αζόφ.