Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 15:30

Μήνυμα Γρυπιώτη για τη νέα σχολική χρονιά

Γράφτηκε από την





Ξεκινάει σήμερα η πιο δύσκολη σχολική χρονιά των τελευταίων δεκαετιών. Οι αστοχίες και οι λανθασμένες πολιτικές του πολιτικού συστήματος εξουσίας με αποκορύφωμα τη σημερινή κυβερνητική πολιτική, φέρουν ανάγλυφα τα αποτελέσματα τους στο σύνολο της Παιδείας και ιδιαίτερα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Η απουσία δασκάλων και καθηγητών που θα πληρώσουν τις κενές οργανικές θέσεις, η πρωτοφανής έλλειψη βιβλίων, οι ερασιτεχνισμοί στον τρόπο μεταφοράς των μαθητών και η βεβιασμένη χωρίς προγραμματισμό συγχώνευση σχολικών μονάδων διαμορφώνει το ανησυχητικό πλαίσιο για το μέλλον της Παιδείας.
Πρέπει να κατανοηθεί πλήρως από την κυβέρνηση, ότι η Παιδεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να μπει στην «προκρούστεια κλίνη» της δημοσιονομικής μέγγενης του Δ.Ν.Τ.
Ξεκινάμε χωρίς υποσχέσεις, αλλά με δεσμεύσεις, γιατί για εμάς η παιδεία και το σύνολο της εκπαίδευσης έχει πρώτο ρόλο και το αποδεικνύουμε έμπρακτα με τις πρόσθετες επιχορηγήσεις του προϋπολογισμού για:
-      Την Α/βάθμια σχολική επιτροπή (Ν.Π.Δ.Δ.) «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» επιχορήγηση 200.000Ευρώ
-      Τη Β/βάθμια σχολική επιτροπή (Ν.Π.Δ.Δ.) «Ι.Ν. Θεοδωρακόπουλος» επιχορήγηση 150.000 Ευρώ

Ήδη ξεκινάμε παρά την απουσία του ΟΣΚ την αποκατάσταση και λειτουργικότητα των υποδομών σε σχολικές μονάδες όπως των Κροκεών, της Σκάλας, του Βλαχιώτη κ.λ.π.
Εγγυώμαι προσωπικά μαζί με τους συνεργάτες μου και τις δύο σχολικές επιτροπές, τη συνέχιση του έργου που θα υποβοηθά Εκπαιδευτικούς και μαθητές ως προς την καλύτερη λειτουργία των σχολικών μονάδων σε όλους τους τομείς.
Ξεκινά η σχολική χρονιά με σοβαρές απώλειες για τον Δήμο μας. Υπενθυμίζω ότι το κλείσιμο των σχολείων Μυρτιάς, Έλους, Ααπιδιάς και του Εσπερινού Λυκείου της Σκάλας μας βρίσκει ριζικά αντίθετους.
Στέλνουμε μήνυμα στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ότι ο Δήμος Ευρώτα δε θα ανεχθεί νέες συγχωνεύσεις και η αντίδραση θα είναι άμεση και δυναμική.
Θέλουμε τη συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τον Ο.Σ.Κ., την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Δ/νση της Π.Ε. Λακωνίας.
Θέλουμε την συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, την Αντιπεριφερείαρχη Λακωνίας, τις Δημοτικές Αρχές της Λακωνίας και όλους τους εκπαιδευτικούς.
Πιστεύουμε στην εκπαιδευτική συναίνεση και συνεννόηση για το μέλλον και την προοπτική της εκπαίδευσης.
Στο Δήμο Ευρώτα εργαζόμαστε, ώστε να κάνουμε την κρίση ευκαιρία ελπίδας και οράματος.
Για να γίνει όμως το όραμα πράξη και η ελπίδα ζωή, απαιτείται όλοι να κάνουμε το καθήκον μας και να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν.
Είναι η ώρα του Υπουργείου Παιδείας να αποδείξει, ότι μπορεί να τολμήσει για το καλό της νέας γενιάς…
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Ο Δήμαρχος

Ιωάννης Γ. Γρυπιώτης