Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 15:31

Μήνυμα Αργειτάκου για τη νέα σχολική χρονιά

Γράφτηκε από την



Εύχομαι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, Δασκάλους, Καθηγητές, Γονείς και κυρίως σε εσάς τους μαθητές,     Καλή   Σχολική  Χρονιά.
Να είναι Δημιουργική και με την συνεργασία και την προσπάθεια όλων στο τέλος να πετύχετε όλους σας τους στόχους.

Η παιδεία έχει ως κυρίαρχο σκοπό την διάπλαση ελεύθερων, υπεύθυνων και δημοκρατικών  πολιτών.
Με την παιδεία θεμελιώνονται και προάγονται η ανθρωπιστική καλλιέργεια, το ερευνητικό πνεύμα, οι γνώσεις και οι δεξιότητες.
Η παιδεία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη και η παροχή της αποτελεί καθήκον της πολιτείας. Μόνο υψηλής ποιότητας παρεχόμενη από το κράτος εκπαίδευση εξασφαλίζει την ισότητα στην εκκίνηση όλων των νέων, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.

Η παιδεία ενός έθνους είναι το γενικότερο προϊόν των ιδανικών, των αντιλήψεων και των αξιών που διέπουν την ζωή του. Η παιδεία οφείλει να κατοχυρώνει τα κυρίαρχα στοιχεία που συνθέτουν την εθνική μας ταυτότητα, τη γλώσσα, την ιστορία και την ελληνορθόδοξη παράδοση, τόσο στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, που ζουν και δημιουργούν Έλληνες. Οι επιλογές της εκπαιδευτικής πολιτικής πρέπει να χαρακτηρίζονται από συνέπεια και συνέχεια.

Η εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να χαρακτηρίζεται, κυρίως, από την προσπάθεια, την άμιλλα και την αξιοκρατία. Γι΄ αυτό η πολιτεία έχει καθήκον με την δική της στάση να εμπνεύσει, σε όλους του παράγοντες της εκπαίδευσης διδάσκοντες και διδασκόμενους, κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία με αίσθημα ευθύνης.

Ο Δήμος Σπάρτης θέλω να γνωρίζετε ότι, θα είναι δίπλα σας, στηρίζοντας σας και μέσω των δύο σχολικών επιτροπών και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας οι υπεύθυνοι θα βρίσκονται καθημερινά σε συνεργασία μαζί σας.

Καλή Σχολική Χρονιά σε όλους.


Ο Δήμαρχος Σπάρτης

Σταύρος Αργειτάκος


NEWSLETTER