Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 14:18

Αντίθετο το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στις συχνές μετακινήσεις γιατρών 

Γράφτηκε από τον
Αντίθετο το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στις συχνές μετακινήσεις γιατρών 

Οι συχνές μετακινήσεις γιατρών από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, που έχουν σαν αποτέλεσμα την αποδυνάμωσή του, συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, το οποίο εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του σε αυτές τις πρακτικές. 

Ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας καταλόγισε στην κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη την τελευταία μετακίνηση ενός ορθοπαιδικού,  τονίζοντας χαρακτηριστικά πως "δεν μπορεί η κ. Γεροβασίλη να παίρνει γιατρούς από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και να τους πηγαίνει στην δική της εκλογική περιφέρεια".

Το θέμα του Νοσοκομείου άνοιξε ο ίδιος ο δήμαρχος ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο για την πρόσφατη συνάντηση που έχει με το διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Παναγιώτη Μπασάκο. Αναφέρθηκε στις μετακινήσεις που έχουν γίνει με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του Νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό. Τόνισε ότι όταν ήταν διοικητής στην 6η ΥΠΕ με νύχια και με δόντια τους είχε κρατήσει. Οπως είπε, "το Νοσοκομείο αδειάζει με παρεμβάσεις ισχυρών πολιτικών προσώπων της σημερινής κυβέρνησης". Κλείνοντας εξήρε το έργο του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας τονίζοντας ότι έχει αποκτήσει ένα πολύ σοβαρό διοικητή.

Από την πλευρά των δημοτικών παρατάξεων ο Σωτήρης Μπακούρος από τη μείζονα μειοψηφία επισήμανε ότι το πρόβλημα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα διαιωνίζεται όσο η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας το βλέπει ανταγωνιστικά. Ο Νώντας Βουδούρης από την ελάσσονα μειοψηφία υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει απεμπλοκή του από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας και να γίνουν συντονισμένα βήματα από όλους. Ενώ ο Σαράντος Κουκούμης από την δεύτερη ελάσσονα μειοψηφία επισήμανε ότι γίνεται συνεχής αποψίλωση των κλινικών.

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER