Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 17:58

Επιδιόρθωση αγροτικών δρόμων στη Μεσσήνη ζητεί ο Αναστασόπουλος 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Επιδιόρθωση αγροτικών δρόμων στη Μεσσήνη ζητεί ο Αναστασόπουλος 

Την επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα οι εργασίες για την επιδιόρθωση των αγροτικών δρόμων στο Δήμο Μεσσήνης γιατί αρχίζει το λιομάζωμα, τονίζει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Δημοτική Ενωση Μεσσήνης». Ο επικεφαλής της παράταξης Στάθης Αναστασόπουλος και στελέχη της συναντήθηκαν για το λόγο αυτό την περασμένη Δευτέρα στο Δημαρχείο Μεσσήνης με τους δημοτικούς συμβούλους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, για να αξιολογήσουν τη μέχρι τώρα κατάσταση.

Από τη συζήτηση -όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση- προέκυψε ότι σε αρκετές τοπικές κοινότητες έχουν γίνει εργασίες αποκατάστασης, σε άλλες δεν έχει γίνει τίποτα, ενώ «στο σύνολο των τοπικών κοινοτήτων απαιτείται να μεταφερθεί και να διαστρωθεί χαλίκι (στουρνάρι-τραγάνα)». Εν τω μεταξύ «σε ορισμένες δημοτικές ενότητες έχει ξεκινήσει το μάζεμα για ορισμένες ποικιλίες ελιάς (μαυρολιά, χοντρολιά) και ο χρόνος που απομένει για τυχόν παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία είναι ελάχιστος», συνεχίζει η ανακοίνωση της «Δημοτικής Ενωσης Μεσσήνης».

Ενα σημαντικό θέμα που αναδείχθηκε από τη συνάντηση αυτή αποτελεί  επίσης «το γεγονός ότι η δημοτική αρχή, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει επιδεικτικά αγνοήσει το θεσμικό ρόλο των τοπικών προέδρων». Χαρακτηριστικό παράδειγμα -σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση- αποτελούν «οι πρόεδροι πρωτευουσών καποδιστριακών δήμων δηλαδή, των Τοπικών Κοινοτήτων Βαλύρας, Χατζή, Ανδρούσας, από τους οποίους εντελώς αντιδημοκρατικά και αυθαίρετα τους κατήργησαν». Και προσθέτει πως «είναι αυτονόητο ότι τον θεσμικό ρόλο του προέδρου που ο λαός τους τίμησε εκλέγοντάς τους σε αυτό το θεσμικό αξίωμα δεν μπορεί κανένας να τους το αφαιρέσει». Μια τέτοια συμπεριφορά από την πλευρά της δημοτικής αρχής είναι σύμφωνα με τον Στ. Αναστασόπουλο απαράδεκτη, δηλαδή με το «να καταφεύγει σε τέτοιες αντιδημοκρατικές και αυθαίρετες ενέργειες», και ξεκαθαρίζει: «Φαινόμενα ρουσφετολογίας και διακρίσεων στη διαχείριση των μηχανημάτων και όχι αντικειμενική αντιμετώπιση των προβλημάτων της κάθε τοπικής κοινότητας, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους».

Μάλιστα ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ενωσης Μεσσήνης» Στάθης Αναστασόπουλος ετοιμάζεται να ζητήσει από το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη και τους αρμόδιους αντιδημάρχους «να αναλάβουν άμεσα ενέργειες για την αποκατάσταση των βλαβών στην αγροτική οδοποιία, διότι ήδη έχει ξεκινήσει σε ορισμένες περιοχές η ελαιοσυγκομιδή». Παράλληλα τονίζει ότι «ο δήμαρχος έχει υποχρέωση να αποκαταστήσει το ατόπημα ''κατάργησης'' των παραπάνω προέδρων».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER