Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 08:57

Νίκας για Μεταξά και Μεταπολίτευση: Πολιτικά γραμμάτια στην Ακροδεξιά; (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Νίκας για Μεταξά και Μεταπολίτευση: Πολιτικά γραμμάτια στην Ακροδεξιά; (βίντεο)

 

Πολιτικά γραμμάτια στην Ακροδεξιά εκτιμάται ότι ξεπληρώνει ο δήμαρχος Καλαμάτας με τους ύμνους του στο δικτάτορα Μεταξά αμέσως μετά την παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Να σημειωθεί ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση. Ο Παναγιώτης Νίκας δεν περιορίστηκε όμως μόνο στη εξύμνηση του ιστορικά αμφισβητούμενου ρόλου του  Ιωάννη Μεταξά, αλλά έκανε και ολομέτωπη επίθεση στην περίοδο της μεταπολίτευσης η οποία -όπως τόνισε-  μετέτρεψε τη χώρα σε "προτεκτοράτο".

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας αποτελούν πλέον πονοκέφαλο για την ηγεσία της ΝΔ, η οποία επιχειρεί ανοίγματα στον κεντρώο χώρο προκειμένου να διαμορφώσει αυτοδύναμη πλειοψηφία.  Σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο η ΝΔ καλείται να διαχειριστεί άλλο ένα ακροδεξιό "ξέσπασμα" στελέχους της και να απαντήσει αν συμφωνεί ή αποδοκιμάζει τις δηλώσεις ενός ιδιαίτερα προβεβλημένου μέλους της στη Μεσσηνία.  

Οι πρώτες αντιδράσεις πάντως προήλθαν από φίλους του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτή Μεσσηνίας Αντώνη Σαμαρά με πιο χαρακτηριστική την ανάρτηση στο Facebook του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ και αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Περικλή Μαντά ο οποίος επιτιθέμενος στον Παναγιώτη Νίκα σημειώνει: "Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να μιλάνε για κατάντια της πατρίδας μας και μετατροπής της σε προτεκτοράτο, άνθρωποι που εδώ και 20 χρόνια συντήρησαν και συντηρούνταν από το πολιτικό σύστημα που καταγγέλλουν. Ας αναλογιστούν τη δική τους συμβολή στην κατάντια που περιγράφουν κι ας αφήσουν σε άλλους τον αέρα της κριτικής!".

Αναλυτικά η δήλωση του Παναγιώτη Νίκα έχει ως εξής:

«Σήμερα είναι μια μέρα μνήμης και περηφάνιας. Ο λαός μας ενωμένος το ’40 με τον άξιο κυβερνήτη του Ιωάννη Μεταξά έφερε τη μεγάλη νίκη. Και να τα θυμόμαστε σήμερα και να ντρεπόμαστε για την κατάντια μας, όπου έχουμε μετατραπεί σε προτεκτοράτο, εξαιτίας λαθών 40 ολόκληρα χρόνια. Στην νέα γενιά ελπίζουμε και πρέπει να τη βοηθήσουμε για να ξαναγίνει η πατρίδα μας όπως ακριβώς αγωνίστηκαν για να είναι οι πρόγονοί μας. Δε θα αισθάνονται υπερήφανοι οι ήρωες του ’40 για τη σημερινή Ελλάδα. Γι’ αυτό πρέπει να αλλάξουμε και να βοηθήσουμε όλοι ενωμένοι, η πορεία του τόπου μας να είναι διαφορετική».

Ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε σημειώσει: "Εορτάζουμε σήμερα μια μεγάλη ημέρα σφραγισμένη από έναν μεγάλο ηγέτη τον Ιωάννη Μεταξά. Ο λαός μας με το μεγάλο, το μέγιστο τότε ηγέτη του, τον Ιωάννη Μεταξά, κατάφεραν   ενωμένοι όλοι οι Ελληνες να κάνουν αυτό που έκαναν. Σήμερα όλοι  ενωμένοι θα πρέπει να παλέψουμε για αυτό τον τόπο αλλά χρειαζόμαστε ηγέτες σαν τον Μεταξά. Γιατί τελικά τα "Οχι" θέλουν Μεταξάδες". 


NEWSLETTER