Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 18:05

Να επανακατακσκευαστεί ο σεισμογράφος της πλατείας Αγίων Αποστόλων προτείνει ο Θόδωρος Μπρεδήμας

Γράφτηκε από την

Την πρόταση να επανακατασκευαστεί στην περιοχή του Ιστορικού Κέντρου ο σεισμογράφος που υπήρχε μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα, οπότε καταστράφηκε από σεισμό, διατύπωσε σήμερα το πρωί  κατά την επίσκεψή του στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Θόδ. Μπρεδήμας.
Ο υποψήφιος δήμαρχος είχε συνομιλία με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γ. Καραμπάτο, τον οικονομικό επόπτη και πρόεδρο του Οργανισμού Ιστορικού Κέντρου Κ. Καστόρα, καθώς και με το μέλος του συνδυασμού του, πρόεδρο του Εμπορικού τμήματος του Επιμελητηρίου Παύλο Γκραίκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος.
Καλωσορίζοντάς τον ο κ. Καραμπάτος είπε, ανάμεσα σε άλλα, πως για το Επιμελητήριο πρωταρχική σημασία είναι να μπει η Καλαμάτα σε τροχιά ανάπτυξης, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να δημιουργηθούν νέες. Πρόσθεσε πως ο υποψήφιος δήμαρχος, λόγω της ενασχόλησής του με τη δημοσιογραφία γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα και εκτίμησε  ότι μπορεί να στηρίξει μια τέτοια προοπτική και προσπάθεια.
Από την πλευρά του ο Θόδ. Μπρεδήμας έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου του Επιμελητηρίου, λέγοντας πως έκανε γνωστό το όνομα της Καλαμάτας σε όλο τον κόσμο. Έθιξε ως σημαντικότερο ζήτημα για την ελληνική οικονομία γενικότερα το παρεμπόριο, σημειώνοντας πως «δεν έχουν γίνει ακόμη αντιληπτές οι διαστάσεις του» και υπογράμμισε πως «πλήττει όχι μόνο την οικονομία της πόλης, αλλά και την εθνική οικονομία». Αναφερόμενος στα αγροτικά προϊόντα, παρατήρησε πως αν τυποποιούνται «σε λίγα χρόνια θα δοκιμάζουμε τους καρπούς της προσπάθειας».
Συνεργασία Δημοτικής Αρχής και Επιμελητηρίου, ζήτησε ο κ. Γραίκης, ο οποίος έλαβε τη σχετική διαβεβαίωση.
Από την πλευρά του ο κ. Καστόρας υπογράμμισε, ότι μπορούν να ελαττωθούν οι δυσμενείς συνθήκες από τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής. 
Ως προς το Ιστορικό Κέντρο, επισήμανε πως το προϊόν του, ο πολιτισμός, είναι διαχρονικός και αυξάνει την τουριστική περίοδο. «Εμείς», συνέχισε, «ως Επιμελητήριο έχουμε την πίστη ότι η επιχειρηματική κοινότητα ζητά ευήκοα ώτα για τις από κοινού αποφάσεις». Για το παρεμπόριο, δεσμεύθηκε ότι τα καταστήματα για να επιβιώσουν, αναγκάζουν να πωλούν φθηνότερα από τους παράνομους μικροπωλητές.
Με τις απόψεις αυτές, συμφώνησε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας. Πληροφορηθείς δε για την πιθανολογούμενη αναστολή λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου, απηύθυνε έκκληση σε όλους να αποφευχθεί πάση θυσία αυτό το ενδεχόμενο. Άποψη με την οποία συμφώνησε ο Κ. Γ. Καραμπάτος, προτείνοντας την τοποθέτηση κουμπαρά στο Ιστορικό Κέντρο, προκειμένου να συνεισφέρουν με τον οβολό τους οι καταστηματάρχες, οι επαγγελματίες, οι διερχόμενοι, αλλά και όποιος επιθυμεί, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί το Μουσείο.
Ο κ. Μπρεδήμας δεσμεύθηκε ότι από όποια πλευρά και αν βρίσκεται, αυτό το ζήτημα θα αποτελέσει πρώτη του προτεραιότητα.
Είχε προηγηθεί επίσκεψή του στα δύο ΚΑΠΗ και ακολούθησε περιοδεία του στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, όπου συνομίλησε με τον πρόεδρό της Βασ. Κοζομπόλη για τα προβλήματα ενόψει της ελαιοκομικής περιόδου.

Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού


NEWSLETTER