Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 09:16

Πρόταση ενοικίασης του “San Αgostino” στη Βελίκα για πρόσφυγες 

Γράφτηκε από την

 

Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εξετάζει το ενδεχόμενο ενοικίασης του ξενοδοχείου “San Αgostino” στη Βελίκα για τη φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων και μάλιστα έχει συζητήσει το θέμα με τους ιδιοκτήτες της μονάδας.

Αυτό παραδέχτηκε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Τσώνης είπε ότι ο ίδιος παλιότερα είχε προτείνει να εγκατασταθούν στη “Μακαρία” οι μετανάστες επειδή είχε στόχο να προστατέψει το παραλιακό μέτωπο και προκάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας να προτείνουν χώρους φιλοξενίας. Από την αντιπολίτευση μόνο ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Κώστας Αποστολόπουλος συμφώνησε με την εγκατάσταση των μεταναστών στο “San Αgostino”, με την προϋπόθεση να μην φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο περισσότερα από 200 άτομα. 

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης του θέματος ο δήμαρχος Μεσσήνης είπε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να έρθουν στο δήμο ακόμα και 1.000 μετανάστες αγνώστου ποινικού μητρώου, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση πολλών συμβούλων. 

Στις 9 το βράδυ η συνεδρίαση, που είχε ξεκινήσει τρεις ώρες νωρίτερα, διακόπηκε για λίγα λεπτά προκειμένου οι παρατάξεις να επανακαθορίσουν τη στάση τους, μετά από όσα έγιναν γνωστά, αναφορικά με τους χώρους εγκατάστασης των μεταναστών.