Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 17:38

Γερμανοί δήμαρχοι στο Δήμο Πύλου - Νέστορος 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γερμανοί δήμαρχοι στο Δήμο Πύλου - Νέστορος 

Γερμανοί δήμαρχοι επισκέφθηκαν χθες το Δήμο Πύλου - Νέστορος και συναντήθηκαν με το δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη, με σκοπό τη συνεργασία τους στους τομείς τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και προώθησης τοπικών προϊόντων.

Πρόκειται για το συντονιστή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για τη Νότια Γερμανία και δήμαρχο του Στέιναχ Φρανκ Εντελμαν και το δήμαρχο του Ζίνοβιτς Πίτερ Γιούζεμαν με το επιτελείο του.

Στη συνάντηση που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, οι δήμαρχοι μίλησαν για τους δήμους από όπου προέρχονται, με τον κ. Γιούζεμαν να δηλώνει ενθουσιασμένος από την ομορφιά και το κλίμα της περιοχής.

Η αρχή της συνεργασίας και της σύσφιγξης των σχέσεων με τους δήμους αυτούς έγινε το φετινό Μάρτιο, με την επίσκεψη του κ. Καφαντάρη στην περιοχή Γιούζεντομ Νορντ, στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας των δήμων.

Στη συζήτηση τέθηκαν θέματα σχετικά με την προβολή των δήμων και τις περαιτέρω τεχνικές για τουριστική ανάπτυξη αμφοτέρων των περιοχών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και το ζήτημα της παραγωγής τοπικών προϊόντων, καθώς και η προώθηση αυτών στο εξωτερικό.

Κοινό στοιχείο των δύο δήμων είναι η αξιοποίηση των ενάλιων επισκέψιμων χώρων και κατ’ επέκταση η λειτουργία των καταδυτικών πάρκων, δραστηριότητα η οποία έχει ήδη ξεκινήσει στο Δήμο του Ζίνοβιτς με υποδομές οι οποίες θεωρούνται πρωτότυπες.

Στη συνέχεια οι Γερμανοί αυτοδιοικητικοί επισκέφθηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους στην περιοχή του δήμου και παραδοσιακά ελαιοτριβεία και τυποποιητήρια.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER