Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 19:44

Την έκθεση για το Μέγαρο Χορού περιμένει ο Νίκας 

Γράφτηκε από τον
Την έκθεση για το Μέγαρο Χορού περιμένει ο Νίκας 

Την έκθεση της αρμόδιας επιτροπής περιμένει ο Δήμος Καλαμάτας για την αποκατάσταση που πρέπει να γίνει στη σκηνή του Μεγάρου Χορού και για το κόστος της.

Αυτό απάντησε ο δήμαρχος Π. Νίκας στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρη, σε ερώτηση για τα προβλήματα στο Μέγαρο Χορού.

«Η σκηνή είναι η καρδιά του Μεγάρου Χορού», είπε ο δήμαρχος και παρατήρησε ότι «η επιτροπή που δουλεύει και στο Μέγαρο Πολιτισμού Ηρακλείου θα υποβάλει έκθεση. Ελπίζουμε να είναι μικρό το κόστος αποκατάστασης. Είναι τεχνικό το θέμα, όχι πολιτικό. Ο υπεύθυνος για να λειτουργήσει το Μέγαρο Χορού έρχεται από το Μέγαρο Μουσικής. Είναι έργο - γέφυρα από το Γ’ ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ».

Ο αντιδήμαρχος Ανδρ. Καραγιάννης απάντησε πως «περιμένουμε απάντηση από τον Εγγλέζο για το τι πρέπει να κάνουμε για να είναι λειτουργικό το Μέγαρο. Θα υπάρξει ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Ο Μαν. Μάκαρης επέκρινε τη δημοτική αρχή που δεν έφερε το θέμα του Μεγάρου Χορού για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, «που κόστισε 14 εκ. ευρώ και τα σκηνικά δεν λειτουργούν, ενώ η εταιρεία για την πιστοποίηση επιβεβαίωσε τις κακοτεχνίες». 

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER