Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 20:17

Απομάκρυνση βαρέων οχημάτων από το δυτικό τμήμα της Αγοράς 

Γράφτηκε από την

 

Την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Α.Ε. ΟΤΑ "Βιομηχανικά Σφαγεία Αγορά Καλαμάτας", για απομάκρυνση των βαρέων οχημάτων από το δυτικό τμήμα της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, κάθε Σάββατο, για τη διευκόλυνση της λαϊκής αγοράς, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την απόφαση - εισήγηση του Δ.Σ. της εταιρείας το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε:

«1) Κάθε Σάββατο και εάν χρειαστεί και κάθε Τετάρτη για ένα εξάωρο από τις 7 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι οι καταστηματάρχες - ενοικιαστές έμποροι χονδρικής οπωροκηπευτικών (με πρόσοψη στα δυτικά των τομέων Β και Γ της Κεντρικής Αγοράς) υποχρεούνται να μεταφέρουν τα βαρέα οχήματα, φορτηγά, ρυμουλκούμενους θαλάμους - ψυγεία κ.λπ. ιδιοκτησίας τους αυστηρά στην προβολή της πρόσοψης των καταστημάτων τους. Εάν έχουν περισσότερα βαρέα οχήματα και η προβολή της πρόσοψής τους δεν τους επαρκεί, καλούνται να τα απομακρύνουν εκτός των χώρων της Κεντρικής Αγοράς.

2) Οποιαδήποτε παράβαση του παραπάνω αθροιστικά ή μεμονωμένα δίνει το δικαίωμα στην Εταιρεία για επιβολή κυρώσεων, που κλιμακωτά μπορεί να φτάνει έως τη μονομερή καταγγελία της μισθωτικής σύμβασης και της αποβολής του ενοικιαστή. Οσον αφορά τη διαβάθμιση κυρώσεων, αυτές μπορεί να είναι α) προφορική επίπληξη, β) έγγραφη επίπληξη, γ) επιβολή χρηματικού προστίμου και δ) αποβολή - λύση μισθωτικής σχέσης. Τις κυρώσεις α) και β) επιβάλλει ο πρόεδρος του Δ.Σ., ενώ τις γ) και δ) εισηγείται ο πρόεδρος και αποφασίζει το Δ.Σ.

3) Για την εφαρμογή του παραπάνω μέτρου θα γίνει γραμμογράφηση των θέσεων στάθμευσης στο δυτικό τμήμα της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας και θα γίνει η απαραίτητη σήμανση με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας».