Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 15:27

Ο δήμαρχος Καλαμάτας για το πολιτικό του μέλλον

Γράφτηκε από την
Ο δήμαρχος Καλαμάτας για το πολιτικό του μέλλον

«Κανένας δεν μπορεί να με υποχρεώσει για το τι εγώ θα κάνω», σημείωσε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε ερώτηση για το πολιτικό του μέλλον.

Δήλωσε ότι «αφουγκραζόμενος τον κόσμο, όταν θα έρθει η κατάλληλη ώρα, θα κάνω το ένα ή το άλλο» και παρατήρησε πως το 2018, πρώτα θα πει τις σκέψεις του σε όλους τους συνεργάτες του. Επεσήμανε ότι «εγώ δε θέλω να ιππεύω στο σβέρκο κανενός. Ούτε παρακαλώ κανέναν για οτιδήποτε».

Ο κ. Νίκας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν είμαι πολιτικός. Ούτε σκέφτομαι όπως σκέφτονται οι πολιτικοί. Και αυτό ίσως αποτελεί ελάττωμα. Λέγω με θάρρος τη γνώμη μου, προσπαθώ να πράξω όσα υπόσχομαι. Δεν με ενδιαφέρει το μέλλον. Οπως μπήκα με θάρρος το 2006 και είπα την γνώμη μου και εισακούστηκα από τον κόσμο, έτσι αφουγκραζόμενος τον κόσμο, όταν θα έρθει η κατάλληλη ώρα, θα κάνω το ένα ή το άλλο. Είναι βέβαιο ότι κανένας δεν μπορεί να με υποχρεώσει για το τι θα εγώ θα κάνω. Το 2018, γιατί έχουμε τη μισή θητεία μας ακόμα, θα καλέσω την πλειοψηφία, τους συνεργάτες μου - και είναι πάρα πολλοί στα χωριά και στην πόλη - θα τους πω τις σκέψεις μου, εκτιμώντας την κατάσταση. Οι πρώτοι που θα ενημερωθούν για την πορεία τη δική μου, θα είναι αυτοί. Εγώ όμως είμαι ευγνώμων προς τον καλαματιανό λαό, ακόμα και μία θητεία να είχα. Απολύτως ευγνώμων, για όλα αυτά τα οποία μου έδωσε. Και από χαρακτήρα εγώ δε θέλω να ιππεύω στο σβέρκο κανενός. Ούτε παρακαλώ κανέναν για οτιδήποτε. Οταν θα έρθει ο κατάλληλος χρόνος, θα μιλήσω πολιτικά. Προφανώς, θα έχω πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για την πορεία αυτής της πόλης. Η δική μου πορεία και το δικό μου σαρκίο δε νομίζω ότι ενδιαφέρει το λαό. Αλλα είναι τα προβλήματα του κόσμου. Και όποιος πιστεύει ότι πρέπει από τώρα να αρχίσουμε να τρωγόμαστε για την επόμενη μέρα του ’19. Ξέρετε μέχρι το ’19 ο πολιτικός χρόνος είναι εξαιρετικά πυκνός. Θα αλλάξουν οι κυβερνήσεις.θα ’ρθούν τα πάνω - κάτω. Τι μου λέτε;».


NEWSLETTER