Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 09:38

Τα επόμενα πολιτικά βήματα Νίκα: Το 2018 θα δει αν ξαναεκλέγεται

Γράφτηκε από τον

 

Μέχρι το 2018 πρέπει να περιμένουν όσοι... αγωνιούν για το πολιτικό μέλλον του Νίκα, ενώ θα αποφασίσει αφού πρώτα αφουγκραστεί τον λαό, δηλαδή αν ξαναεκλέγεται ή όχι.

Αυτά είπε χθες προσπαθώντας να απαντήσει στο ρεπορτάζ και την αρθρογραφία της "Ε", κάνοντας εμφανή τη σύγχυση που τον διακατέχει. Ανάλογες απαντήσεις άλλωστε είχε δώσει και σε παλαιότερες εποχές σε σχέση με τη μελλοντική του στόχευση. Για ευθύνες που έχει αυτός και οποιοσδήποτε άλλος σχετικά με τη χαμένη υπόθεση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και τον χειρισμό της διεκδίκησης μόνο από τον ίδιο, δεν είπε ούτε λέξη αποφεύγοντας να δώσει συνέχεια.

Το σχετικό ρεπορτάζ του Γιάννη Σινάπη αναφέρει:

Το 2018 θα πει πρώτα τις σκέψεις του για το πολιτικό του μέλλον σε όλους τους συνεργάτες του και όχι μόνο στους δημοτικούς συμβούλους, δήλωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι «κανένας δεν μπορεί να με υποχρεώσει για το τι εγώ θα κάνω» και ανέφερε πως «αφουγκραζόμενος τον κόσμο, όταν θα έρθει η κατάλληλη ώρα, θα κάνω το ένα ή το άλλο». Επεσήμανε ότι «εγώ δεν θέλω να ιππεύω στο σβέρκο κανενός. Ούτε παρακαλώ κανέναν για οτιδήποτε».

Ο κ. Νίκας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Εγώ δεν είμαι πολιτικός. Ούτε σκέφτομαι όπως σκέφτονται οι πολιτικοί. Και αυτό ίσως αποτελεί ελάττωμα. Λέγω με θάρρος τη γνώμη μου, προσπαθώ να πράξω όσα υπόσχομαι. Δεν με ενδιαφέρει το μέλλον. Οπως μπήκα με θάρρος το 2006 και είπα τη γνώμη μου και εισακούστηκα από τον κόσμο, έτσι αφουγκραζόμενος τον κόσμο, όταν θα έρθει η κατάλληλη ώρα, θα κάνω το ένα ή το άλλο. Είναι βέβαιο ότι κανένας δεν μπορεί να με υποχρεώσει για το τι εγώ θα κάνω. Το 2018, γιατί έχουμε τη μισή θητεία μας ακόμα, θα καλέσω την πλειοψηφία, τους συνεργάτες μου -και είναι πάρα πολλοί στα χωριά και στην πόλη- και θα τους πω τις σκέψεις μου, εκτιμώντας την κατάσταση. Οι πρώτοι που θα ενημερωθούν για την πορεία τη δική μου, θα είναι αυτοί. Εγώ όμως είμαι ευγνώμων προς τον καλαματιανό λαό, ακόμα και μία θητεία να είχα. Απολύτως ευγνώμων, για όλα αυτά τα οποία μου έδωσε. Και από χαρακτήρα εγώ δεν θέλω να ιππεύω στο σβέρκο κανενός. Ούτε παρακαλώ κανέναν για οτιδήποτε. Οταν θα έρθει ο κατάλληλος χρόνος, θα μιλήσω πολιτικά. Προφανώς, θα έχω πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για την πορεία αυτής της πόλης. Η δική μου πορεία και το δικό μου σαρκίο δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει το λαό. Αλλα είναι τα προβλήματα του κόσμου. Και όποιος πιστεύει ότι πρέπει από τώρα να αρχίσουμε να τρωγόμαστε για την επόμενη μέρα του ’19… Ξέρετε μέχρι το ’19 ο πολιτικός χρόνος είναι εξαιρετικά πυκνός. Θα αλλάξουν οι κυβερνήσεις, θα ’ρθουν τα πάνω - κάτω. Τι μου λέτε…».

Γ.Σ.