Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 13:34

Συνάντηση για αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου

Γράφτηκε από την

Συνάντηση για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου σε Υπηρεσία, είχε χθες ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης με τον πρόεδρο της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας Νικήτα Μενούνο, το γεν. γραμματέα Αριστείδη Kτίστη και τον αναπληρωτή γεν. γραμματέα Λεωνίδα Λιάκα. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο αντιδήμαρχος Λεωνίδας Γαϊτάνης. Συζητήθηκε ακόμη η συντήρηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού και των οχημάτων. 

Επιπλέον, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, «αξιολογήθηκαν όλα τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που ακολουθήθηκαν στο κρίσιμο διάστημα του περασμένου καλοκαιριού, καθώς και λοιπά θέματα που άπτονται της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου», ενώ «επίκεντρο της συζήτησης ήταν το χρόνιο αίτημα του δήμου για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου σε Υπηρεσία. Κατ’ επέκταση τέθηκε το θέμα της εξεύρεσης νέων κτηριακών εγκαταστάσεων». Κάτι στο οποίο συμφώνησαν και οι δύο πλευρές είναι πως είναι δύσκολο να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες όλου του δήμου και ταυτόχρονα να πληροί τις προδιαγραφές που απαιτούνται από το Πυροσβεστικό Σώμα στα θέματα ασφάλειας.

Ο κ. Καφαντάρης τόνισε πάντως ότι «η δημοτική αρχή παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής, έχοντας ως γνώμονα την πρόληψη και τη σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων». Επιπλέον δεσμεύτηκε για να βρεθεί το συντομότερο δυνατό μια λύση και στο θέμα της στέγασης της Π.Υ., με τη συμπαράσταση της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας.