Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 16:24

Συνεχίζεται κανονικά η αστική ανάπλαση στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Συνεχίζεται κανονικά η αστική ανάπλαση στην Καλαμάτα

Στα πλαίσια της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης ο Δήμος Καλαμάτας θα δει την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και θα εντάξει τη γενική κυκλοφοριακή μελέτη.

Αυτά σημείωσε χθες, απαντώντας σε ερώτησή μας, ο δήμαρχος Π. Νίκας, διευκρινίζοντας ότι «δεν έχει καμία σχέση η βιώσιμη αστική ανάπτυξη με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα». 

Ο κ. Νίκας απάντησε ότι «σε κάθε Περιφέρεια μία πόλη, η μεγαλύτερη πρέπει να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που περιλαμβάνει για την Καλαμάτα: την παραλιακή ζώνη από τον Κορδία μέχρι το "Φιλοξένια" και το Ιστορικό Κέντρο από την Π. Καίσαρη - Φαρών - Υπαπαντή - 23ης Μαρτίου - Αριστομένους».

Ενημέρωσε πως «σε αυτά τα πλαίσια της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης θα δούμε και την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου» και πρόσθεσε: «Και σε αυτή την ερώτηση εντάσσω επίσης και τη γενική κυκλοφοριακή μελέτη. Την Τετάρτη συναντιέμαι με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, τον κ. Πατρίκιο, όπου θα κουβεντιάσουμε το ενδεχόμενο -και είναι πολύ σοβαρό- της χρηματοδότησης του Δήμου Καλαμάτας για μία σε βάθος γενική κυκλοφοριακή μελέτη, μετά και από την εμπειρία που θα έχουμε, της κυκλοφορίας του περιφερειακού. Ο περιφερειακός θα αλλάξει όλα τα δεδομένα -εννοώ και τα κυκλοφοριακά- στην πόλη της Καλαμάτας». 


NEWSLETTER