Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 08:58

Ο Τατούλης απέρριψε την απόφαση για την πράξη εφαρμογής του Ασπροχώματος

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Τατούλης απέρριψε την απόφαση για την πράξη εφαρμογής του Ασπροχώματος

 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης απέρριψε την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, να συνεχιστεί η πράξη εφαρμογής Ασπροχώματος με το Π.Δ. του 1985.

Χθες το μεσημέρι, ιδιοκτήτες του Ασπροχώματος σε συγκέντρωσή τους στο καφενείο Ζαγαρέλου, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τον εμπαιγμό της Δημοτικής Αρχής και της Πολεοδομίας. Οπως αναφέρθηκε, ενώ ήταν γνωστός ο νόμος 4315 από το Μάιο του 2014 - ψηφίστηκε τελικά στις 24 Δεκεμβρίου 2014 και κατάργησε τους τρεις προηγούμενους νόμους - η δημοτική αρχή και η Πολεοδομία που γνώριζαν από τον Αύγουστο του 2014, από τους μελετητές, ότι το έλλειμμα ήταν 128 στρέμματα, δεν προχώρησαν στην αλλαγή της πράξης εφαρμογής με το νόμο 2508/1997, κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε το έλλειμμα θα ήταν 50 στρέμματα και θα ήταν διαχειρίσιμο, αλλά άφησαν να ψηφιστεί ο νόμος 4315 στις 24/12/2014. Και το Φεβρουάριο του 2015 ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος και η διευθύντρια της Πολεοδομίας κάλεσαν τους ιδιοκτήτες να τους ενημερώσουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να γίνει η πράξη εφαρμογής, παρά μόνο με το νόμο 4315.

Οι ιδιοκτήτες συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν, αφού ειδοποιήσουν και τους άλλους ιδιοκτήτες, ενώ ακούστηκε και η άποψη να ζητήσουν από τη Δημοτική Αρχή να αλλάξουν οι όροι δόμησης της πολεοδομικής μελέτης και να γίνουν ίδιοι με της Βέργας και της Μικρής Μαντίνειας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER