Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 19:31

Κέντρα Κοινότητας στο Δήμο Καλαμάτας για ευπαθείς ομάδες 

Γράφτηκε από την
Κέντρα Κοινότητας στο Δήμο Καλαμάτας για ευπαθείς ομάδες 

Κέντρα Κοινότητας στο Δήμο Καλαμάτας και στους άλλους δήμους - πρωτεύουσες των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πρόκειται να δημιουργηθούν από το νέο ΕΣΠΑ, από το περιφερειακό πρόγραμμα.

Η Περιφέρεια καλεί με πρόσκλησή της τους 5 δήμους - πρωτεύουσες των νομών της Περιφέρειας (Καλαμάτας, Κορινθίων, Ναυπλιέων, Σπάρτης, Τρίπολης), να υποβάλουν πρόταση για ένταξη και χρηματοδότηση της λειτουργίας One Stop Shop - Κέντρων Κοινότητας Ευπαθών Ομάδων, με διευρυμένες υπηρεσίες.

Οπως αναφέρεται, τα Κέντρα Κοινότητας με περιοχή ευθύνης την οικεία Περιφερειακή Ενότητα διαμορφώνουν ένα ενιαίο δίκτυο υπηρεσιών αντιμετώπισης της φτώχειας και κοινωνικής ένταξης με στόχευση στις ευπαθείς και περιθωριοποιημένες ομάδες (Διευρυμένα Κέντρα Κοινότητας).

Τα Διευρυμένα Κέντρα Κοινότητας καλύπτουν το σύνολο της οικείας Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.), διαρθρώνονται δε ως εξής: Κέντρο Κοινότητας - κεντρική μονάδα, στο δήμο έδρας της Π.Ε. Κέντρο Κοινότητας - κινητή μονάδα, με ευθύνη κάλυψης των αναγκών του συνόλου των δήμων της Π.Ε.

Οι προδιαγραφές λειτουργίας και το πλαίσιο συνεργασίας των Διευρυμένων Κέντρων Κοινότητας σε κάθε Π.Ε. περιγράφεται από σχετική προγραμματική σύμβαση, της οποίας "εταίροι" είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου (επιτελική δομή), ο δήμος έδρας (δικαιούχος της πράξης) και οι λοιποί δήμοι της Π.Ε. (δήμοι - εταίροι). 


NEWSLETTER