Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 16:21

Δεν συμφώνησαν για θέση διαχείρισης σκουπιδιών στο Δήμο Οιχαλίας

Γράφτηκε από την

 

Η Επιτροπή που ορίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας, δεν πήρε θέση και δεν προτείνει κατάλληλη θέση στο δήμο για την προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών, σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης.

Οι δύο θέσεις που εξετάστηκαν, είναι στην περιοχή της παλαιάς χωματερής Δωρίου, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία αποκατάστασης και η άλλη στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, «κατά τη συνεδρίαση της παραπάνω επιτροπής και οι τρεις εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, εκ των οποίων οι δύο είναι επικεφαλής παρατάξεων, τήρησαν αρνητική στάση, είτε ψηφίζοντας παρών, είτε ψηφίζοντας αρνητικά και για τις δύο προτεινόμενες θέσεις, με τον ισχυρισμό ότι αυτές είναι ακατάλληλες, είτε ψηφίζοντας λευκό, ισχυριζόμενοι ότι και οι δύο θέσεις είναι ίδιες χωρίς τη δυνατότητα επιλογής την μιας εκ των δύο και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο προτείνεται κλήρωση. Με βάση την εξέλιξη αυτή, το θέμα παραπέμπεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου αυτό να αποφασίσει σχετικά».

Η δημοτική αρχή εκτιμά ότι «γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι με ευθύνη εκείνων των μελών της επιτροπής, που όχι μόνο αντικρούουν κάθε προσπάθεια για λύση, αλλά παράλληλα δεν αντιπροτείνουν καμία εναλλακτική πρόταση, η κατάσταση ωθείται μάλλον στη "μη εξεύρεση λύσης"».

Παρατηρεί πως«πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους τους δημότες ότι "λευκό" σημαίνει "…τα απορρίμματα στο Δήμο Οιχαλίας σε ήδη βεβαρυμένη χωματερή" και με  μεγάλα πρόστιμα να βαρύνουν άμεσα το δήμο μας". Και καταλήγει ότι «το λόγο πλέον έχει το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο καλούνται όλοι πλέον να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιτελέσουν τον σκοπό και την εντολή που τους έδωσαν οι δημότες της Οιχαλίας».