Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 08:42

Ανταλλαγή σκέψεων για την ανάπλαση της πλατείας της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Ανταλλαγή σκέψεων για την ανάπλαση της πλατείας της Κυπαρισσίας

 

Ιδέες και σκέψεις για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Κυπαρισσίας αντάλλαξαν στη σύσκεψη που είχαν χθες στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας, ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, η καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ελενα Κωνσταντινίδου και ο αρχιτέκτονας Παναγιώτης Καμπυλάφκης.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος και η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Σταματία Αλεξοπούλου.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσει σε ένα σχέδιο για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας το οποίο να ετοιμαστεί και να προωθηθεί για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα "Leader". Η όλη συζήτηση είναι ακόμη στο στάδιο που κατατίθενται ιδέες και διαμορφώνονται προτάσεις, οπότε δεν ανακοινώθηκε κάτι σχετικά με το τι σχεδιάζεται.

Ο κ. Κατσίβελας σε δηλώσεις του τόνισε: «Εχουμε βάλει τις προτεραιότητες και μία από τις πιο σημαντικές είναι να αναμορφώσουμε τα κέντρα των πόλεων, ώστε να γίνουν πιο εύχρηστα από τους πολίτες, να δημιουργούν ένα περιβάλλον ευχάριστο, αλλά να είναι και ένας πόλος έλξης για τους επισκέπτες. Σε αυτή την προσπάθεια κουβεντιάζουμε με την κ. Κωνσταντινίδου και τον κ. Καμπυλάφκη, για μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση που γίνεται για την πλατεία της Κυπαρισσίας. Θέλουμε να δώσουμε ένα άλλο χρώμα σε αυτή την πόλη και νομίζω είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για κάτι που θα χαρακτηρίσει την πόλη τις επόμενες δεκαετίες. Συζητήσαμε κάποιες σκέψεις και είμαστε στην φάση της ανταλλαγής απόψεων για να δούμε τι μπορεί να γίνει».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER