Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 16:21

Ο Μάκαρης στο νέο Δημαρχείο: “Θετικό γεγονός η συγκέντρωση των υπηρεσιών σε ένα κτήριο” 

Γράφτηκε από τον

 

Θετική άποψη για το νέο Δημαρχείο, για τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών σ’ ένα κτήριο εξέφρασε χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης και παρουσίασε προβλήματα και αδυναμίες, με στόχο να βρουν τη λύση τους.

Μετά από την επίσκεψή του σε όλους τους χώρους και τις συζητήσεις με στελέχη και υπαλλήλους του δήμου, ο κ. Μάκαρης σημείωσε: «Η συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών του δήμου σε ένα κτήριο είναι ένα ιδιαίτερα θετικό γεγονός και το επιδοκιμάζουμε. Βοηθάει και τον πολίτη και την υπηρεσία».

Παρατήρησε, ωστόσο, ότι «εντοπίστηκαν θέματα που πρέπει να αναδείξουμε για να υπάρχει βελτίωση στη συνέχεια». Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στενότητα χώρου, πολλοί υπάλληλοι σ’ ένα χώρο για να εξυπηρετήσουν πολίτες και να κάνουν μελέτες. Ελπίζουμε να λυθεί, όταν ολοκληρωθεί και το κτήριο της Καρδιολογικής». Είπε πως «χρειάζονται βελτιώσεις, να τοποθετηθούν κουρτίνες στα γραφεία με νότιο προσανατολισμό, να τοποθετηθούν ψύκτες σε κάθε όροφο και τζάμια σε γραφεία με γκισέ για να διαχωρίζουν το κοινό από τους υπαλλήλους». Εκτίμησε ότι «η προβλεπόμενη αίθουσα για το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις για συνεδριάσεις. Δεν έχει καμία προοπτική να λειτουργήσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Και να αδειάσει η αποθήκη που είναι σήμερα, είναι ακατάλληλος ο χώρος». Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «δεν υπάρχει γραφείο μειοψηφιών και υπάλληλος για να τις υποστηρίζει». 

Επίσης, έθεσε το θέμα των δημοτικών κτηρίων που παραμένουν κενά και πρότεινε «να εκπονηθεί ένα σχέδιο για την εκμετάλλευσή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο Νίκος Χριστόπουλος μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Ασπροχώματος και της παράταξης Μάκαρη, έκανε λόγο για σοβαρή έλλειψη προσωπικού και ανέφερε πως «είναι αναγκαίο να συμπληρωθούν τα κενά. Η δημοτική αρχή θα πρέπει να φροντίσει γι’ αυτό».

Ο Μ. Μάκαρης διευκρίνισε ότι «πρέπει να γίνουν προσλήψεις έστω και συγκεκριμένου χρόνου. Να αξιοποιήσουμε ό,τι μπορούμε από τις δυνατότητες του νόμου που έχουμε».

Γ.Σ.