Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 20:09

Παν. Κατσίβελας: "Δεν καταδικάστηκε ο δήμος  για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο"

Γράφτηκε από τον

Το ελληνικό Δημόσιο και η ελληνική κυβέρνηση κατηγορούνται για τα μέτρα που δεν έχουν πάρει για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο και όχι ο δήμος, τόνισε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας αναφερόμενος στην πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αρκετές φορές επανέλαβε ότι δεν καταδικάστηκε η πολιτική του δήμου, σημειώνοντας μάλιστα ότι παραμένει η ίδια, σε μια εμφανή προσπάθεια να αποποιηθεί ο δήμος των όποιων ευθυνών.

Από την πλευρά της ελάσσονος μειοψηφίας ο επικεφαλής Σαράντος Κουκούμης υπογράμμισε ότι πέρα από τις ευθύνες της Πολιτείας υπάρχουν σοβαρές ευθύνες και από τις δημοτικές αρχές, που από τη μία δεν πίεσαν να καθοριστεί το θεσμικό πλαίσιο και από την άλλη επέτρεψαν μπροστά στα μάτια τους να γίνουν παραβάσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά τους δρόμους.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος στάθηκε στην απόφαση του δικαστηρίου διαβάζοντας αποσπάσματά της και λέγοντας πως όλες οι κατηγορίες αφορούν πιθανούς κινδύνους και όχι αποδεδειγμένο κίνδυνο. Στράφηκε για ακόμη μια φορά κατά της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ -λέγοντας όμως ότι ευθύνες έχουν και οι προηγούμενοι- για το γεγονός ότι τόσα χρόνια δεν έχει φτιαχτεί προεδρικό διάταγμα για την περιοχή, αλλά και κατά ΜΚΟ, αναφερόμενος σαφέστατα στο Σύλλογο "Αρχέλων" -χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει-, λέγοντας ότι όσο περνούν τα χρόνια καταλαβαίνουμε το ρόλο των ΜΚΟ. Είπε επίσης ότι όλες οι κατηγορίες αφορούν την περιοχή που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Τριφυλίας και το τι γίνεται από τη Νέδα και πάνω δεν τους ενδιαφέρει και ότι γίνεται αγώνας για το πώς θα χειραγωγηθεί η περιοχή. Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ο νέος υπουργός να δει τα πράγματα όπως πρέπει, καθώς ο προηγούμενος έφτιαξε ένα ΠΔ που ήταν σίγουρο ότι θα καταρριπτόταν.

Κ.Μπ.