Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 08:36

Νέες ζημιές από τη βροχόπτωση στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Προβλήματα υπήρξαν σε διάφορες περιοχές του Δήμου Καλαμάτας, από τις έντονες βροχοπτώσεις, από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και χθες το πρωί.

Σε αρκετές περιπτώσεις προκλήθηκαν νέες ζημιές σε δρόμους που είχαν αποκατασταθεί από τις καταστροφές της θεομηνίας της 7ης Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος Καλαμάτας, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, εκτιμά ότι ήταν «γενικώς καλή η ανταπόκριση των ρεμάτων», αναφορικά με τις βροχοπτώσεις του τελευταίου τριημέρου. Αναφέρει πως «οι λεκάνες υποδοχής φερτών υλικών γέμισαν από τέτοια υλικά και πρέπει να ξανακαθαριστούν». Παρατηρεί ότι «προχωρεί στην αποκατάσταση εκ νέου μόνο με τις δικές του οικονομικές και τεχνικές δυνάμεις, δυστυχώς» και ενημερώνει πως «το οικονομικό αντικείμενο όλων των εργολαβιών του δήμου, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της κήρυξης αυτού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επεκτείνεται κατά 15%, για την αντιμετώπιση των επιπλέον αναγκών, από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις».


Σύμφωνα με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας καταγράφηκαν: 

1) Στον Αντικάλαμο πλημμύρισαν τρία σπίτια -το θέμα αντιμετωπίστηκε από το δήμο. 

2) Προβλήματα προέκυψαν στη Δυτική Παραλία, πλησίον ταβέρνας Σωφρονά, σε υδάτινο αποδέκτη, όπου παρενέβη μηχάνημα του δήμου. 

3) Στο "Πράσινο Αστέρι" απεστάλη μηχάνημα του δήμου και καθαρίστηκε υδάτινος αποδέκτης. 

4) Καθαρίστηκε το αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ στη Δυτική Παραλία, για να αποφευχθούν περαιτέρω κίνδυνοι. 

5) Στο συνοικισμό Νικηταρά στα Κατσαρέικα Λεΐκων, κινδύνεψαν σπίτια από τα νερά που είχαν κατακλύσει τους δρόμους -έγινε παρέμβαση με μηχάνημα του δήμου. 

6) Πέτρες έπεσαν στους "Πέντε Δρόμους" -ενημερώθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. 

7) Λακωνικής: Ο Δήμος Καλαμάτας φρόντισε για κοπή δέντρου. 8) Αγιοι Θεόδωροι Θουρίας: Από το δήμο γίνεται καθαρισμός από φερτά υλικά -από αύριο αρχίζει η εκτέλεση εργολαβίας στο ρέμα των Αγίων Θεοδώρων.

9) Υπήρξε συγκέντρωση νερών - λάσπης σε Νοσοκομείο, ΔΕΗ στο Ασπρόχωμα, ΕΑΣ στη Θουρία, Λάμπου στη Θουρία και στη Νέα Είσοδο (προς Διασπορά). 

10) Αναφέρθηκαν προβλήματα σε Αγιο Φλώρο, Πλατύ, Βρομόβρυση. 

11) Σε επικοινωνία με την Πυροσβεστική αναφέρθηκαν προβλήματα για τα εξής σημεία - περιοχές στην Καλαμάτα: "Πράσινο Αστέρι", Κατσαρέικα, Ασπρόχωμα (Αθανασίου), Καραμπογιάς, οδοί Μπακογιάννη και Βαγγέλη Δράκου, όμως δεν υπήρξε τελικά σημαντικό ζήτημα.
12) Πλημμύρισε το προαύλιο στον 3ο Βρεφονηπιακό Σταθμό και αντιμετωπίστηκε το ζήτημα από το δήμο. 

Επίσης, υπήρξαν ζημιές στο Πήδημα από τον τεράστιο όγκο νερού και τη μεταφορά φερτών υλικών, καθώς και από μεγάλο όγκο νερού σε γέφυρα στην οδό από Περιβολάκια προς Χανάκια.