Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 14:36

Συζήτηση για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος ζητεί ο Αναστασόπουλος

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συζήτηση για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος ζητεί ο Αναστασόπουλος

Με επιστολή του προς το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη, ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ενωσης Μεσσήνης» Στάθης Αναστασόπουλος επανέρχεται με αίτημά του για τον προγραμματισμό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος.

Ο Στ. Αναστασόπουλος τονίζει στο δήμαρχο την ανάγκη το Σώμα να τοποθετηθεί και να αποφασίσει σχετικά με την παραλιακή χάραξη του δρόμου, καθώς και να ενημερωθεί για τη μελέτη βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου από τον "Μορέα". Ενα από τα ζητήματα που θέτει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Μεσσήνης είναι και αυτό των απαλλοτριώσεων και πόσο θα κοστίσουν.  

Αναλυτικά η επιστολή του Στάθη Αναστασόπουλου στον Γιώργο Τσώνη, έχει ως εξής:

«Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις σας, σχετικά με την κατασκευή του Καλαμάτα - Ριζόμυλος, ενός αναπτυξιακού έργου όχι μόνο για τη Μεσσήνη αλλά και τη Μεσσηνία ολόκληρη, αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα. Οι δηλώσεις σας αυτές βάζουν ουσιαστικά “ταφόπλακα” στα όποια σχέδια και μελέτες υπάρχουν για παραλιακή χάραξη του δρόμου. Επανερχόμαστε λοιπόν στο ζήτημα αυτό διότι επανειλημμένα και συστηματικά αγνοείτε το θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατ’ επανάληψη έχουμε ζητήσει τη συζήτηση του θέματος, όχι μόνο η δική μας παράταξη αλλά και οι άλλες παρατάξεις των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης. Τελικά επιλέγετε να αγνοείτε το Δημοτικό Συμβούλιο και να χειρίζεστε το θέμα βάσει προσωπικών απόψεων και όχι συλλογικής απόφασης. Πράγματι έχουν γίνει αποσπασματικές συζητήσεις προ ημερησίας διάταξης, όπου ακούστηκαν διάφορες απόψεις, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα και χωρίς τη συμμετοχή φορέων. Διαφαίνεται όμως ότι ο κ. δήμαρχος έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, συμφωνώντας απόλυτα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για βελτίωση του υφιστάμενου άξονα και εγκατάλειψη της ιδέας της παραλιακής χάραξης. Θεωρούμε το θέμα σημαντικό για το δήμο και θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολλή δουλειά πάνω στην τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της μελέτης της παραλιακής χάραξης, την ενσωμάτωση των θέσεων της τοπικής κοινωνίας στην οριστική μελέτη, την εναρμόνιση του έργου με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Μεσσήνης. Επιβάλλεται να θυμίσουμε ότι η παραλιακή χάραξη έχει σχεδιαστεί εδώ και 25 χρόνια από τον αείμνηστο δήμαρχο Παύλο Πτωχό. Οι πρόσφατες δηλώσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα απασχολούν έντονα την τοπική κοινωνία του Δήμου Μεσσήνης, ενώ προκαλούν παράλληλα αβεβαιότητα για το τι επιτέλους θα γίνει και τι αποτελέσματα θα υπάρξουν. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει τον πρωταρχικό ρόλο στο θέμα αυτό, γι’ αυτό θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί η συζήτηση, που τόσο έντεχνα αποφεύγει η δημοτική αρχή. Οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν σε μια τέτοια συνεδρίαση, στην οποία πρέπει να παρευρίσκονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να έχουμε όλη την απαιτούμενη πληροφόρηση, για να μπορούν να γίνουν συγκρίσεις και να αποφασίσουμε θεσμικά, θα πρέπει να εστιάσουν στα κάτωθι σημεία:

Α. Παραλιακή χάραξη: Είναι δεδομένο ότι όλες οι προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο μελέτες είναι έτοιμες, προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας και του ΓΠΣ Μεσσήνης, όπως είχαμε ζητήσει και εμείς. Το ερώτημα είναι ποιο είναι το κόστος κατασκευής του έργου, διότι έχουμε ακούσει διάφορες αυθαίρετες εκτιμήσεις από τον δήμαρχο.

Β. Βελτίωση υφιστάμενου άξονα Ασπρόχωμα - Μεσσήνη - Ριζόμυλος, σύμφωνα με τη μελέτη του "Μορέα".

Πλήρης ενημέρωση με λεπτομέρειες για την πορεία της βελτίωσης του υφιστάμενου άξονα (παρακάμψεις οικισμών, γέφυρες, σύνδεση με τον άξονα Ριζόμυλος - Κορώνη κ.λπ.), και εκτίμηση του κόστους της κατασκευής του έργου καθώς και του κόστους των απαλλοτριώσεων.

Επειδή στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίαση, για λόγους προσωπικούς δεν θα παραστώ, επιθυμούμε ως παράταξη σύντομα να προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα ανωτέρω ζητήματα και αν είναι δυνατόν το Σώμα να τοποθετηθεί και να αποφασίσει σχετικά». 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER