Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 21:30

Απαντήσεις για τα προβλήματα μεταφοράς των μαθητών ζητεί ο Δήμος Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Απαντήσεις από την Περιφέρεια ζητεί ο Δήμος Τριφυλίας σχετικά με τα προβλήματα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους που έχουν σημειωθεί παρά το γεγονός, όπως τονίζουν, ότι έχουν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους. Σημειώνουν δε ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχθούν να μετατεθούν σε αυτούς ευθύνες από παραλείψεις και ολιγωρίες άλλων.
Χαρακτηριστικά σε χθεσινή του επιστολή προς τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά και τον περιφερειακό διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Πέτρο Μισθό, ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Γιάννης Μερκούρης σημειώνει: «Σας αναφέρουμε ότι οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητας Δήμου Τριφυλίας δεν μεταφέρονται από τον τόπο διαμονής τους στις σχολικές μονάδες που φοιτούν. Δέκα ημέρες λειτουργίας των σχολείων οι μαθητές ευρίσκονται έξω από τα σχολεία τους και αυτό όπως αντιλαμβάνεσθε δημιουργεί τεράστια προβλήματα.
Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε για ποιο λόγο δεν πραγματοποιούνται οι μεταφορές των μαθητών. Εχει γίνει παράταση της σύμβασης; Ποιοι είναι οι ανάδοχοι του έργου αυτού;
Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις μας και σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθούμε να μετατίθενται οι ευθύνες στο Δήμο Τριφυλίας για παραλείψεις και ολιγωρίες άλλων».