Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 14:35

Διαφοροποίηση Αλούπη για τη διαχείριση σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από τον
Διαφοροποίηση Αλούπη για τη διαχείριση σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα

 

Διαφοροποιήθηκε από την παράταξη Μάκαρη ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αλούπης και κατήγγειλε χθες τη δημοτική αρχή για πλήθος παράνομων ενεργειών διαχείρισης των σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα.

Ανέφερε ότι «ο συνδυασμός με έχει αποστρατεύσει από την επόμενη σύμβαση για τη Μαραθόλακκα» και όσον αφορά τη διαφοροποίησή του, μεταξύ άλλων, παρατήρησε: «Αλλα τα δεδομένα των προηγούμενων εκλογών και άλλα των επόμενων. Μπορεί να αστόχησα στις επιλογές μου. Λέω τις απόψεις μου μόνος μου, είναι ελεύθερες οι απόψεις του κάθε ανθρώπου». Κι έκανε λόγο για κοινούς παράγοντες πλειοψηφίας και μείζονος μειοψηφίας στη διαχείριση των σκουπιδιών.

Για τη διαχείριση στη Μαραθόλακκα ανέφερε ότι «παντού υπάρχουν σύννεφα οικονομικά. Τεράστιες περιβαλλοντικές συνέπειες και πλήθος παράνομων ενεργειών». Και πρόσθεσε πως «κάτι τεράστιο κρύβεται εκεί μέσα. Τεράστιο οικονομικό αποτέλεσμα και τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση». Είπε, ακόμα, ότι «τα αποτελέσματα των παράνομων κι επιλεκτικών ανοχών της δημοτικής αρχής καταγράφονται στο σύνολο περίπου των εγγράφων της Ομάδας Επίβλεψης Εργου Διαχείρισης Απορριμμάτων Μαραθόλακκας, αποτυπώνουν πλήρως την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Μαραθόλακκα, που μετά το έργο αποκατάστασης έχει μετατραπεί σε μία τεράστια χωματερή (ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ)». Και παρουσίασε φωτογραφίες που φαίνονται σκόρπια απορρίμματα, οργανικό υπόλειμμα κ.λπ. «κατά παράβαση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, χωρίς την οιαδήποτε πρόβλεψη για την προστασία του περιβάλλοντος», όπως υποστήριξε.

Ο κ. Αλούπης είπε ότι «ο σταθμός μεταφόρτωσης είναι το λιγότερο. Μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε και να λειτουργήσει νομίμως ο σταθμός, αλλά η δημοτική αρχή δεν λειτουργεί τίποτα νόμιμα και δεν μπορείς να την εμπιστεύεσαι».

Γ.Σ.


NEWSLETTER