Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 09:31

Κάνει πίσω ο Νίκας για το Νέδοντα 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Κάνει πίσω ο Νίκας για το Νέδοντα 

 

Κάνει πίσω ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στη δημιουργία του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Νέδοντα, λόγω των αντιδράσεων και προκαλεί τη μείζονα μειοψηφία και τις μειοψηφίες να προτείνουν χώρο.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα από τη γεμάτη αντιπαράθεση κι εντάσεις συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, πριν την ημερήσια διάταξη, κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σινάπης 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης τάχθηκε κατά της εγκατάστασης σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Νέδοντα και ρώτησε το δήμαρχο: «Υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη που να λέει ότι πρέπει να γίνει η εγκατάσταση του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στη συγκεκριμένη περιοχή; Ο ΠΕΣΔΑ πόσους σταθμούς μεταφόρτωσης αναφέρει ότι πρέπει να γίνουν; Κριτήρια για το περιβάλλον και για την κεντροβαρικότητα λήφθηκαν υπόψη;».

Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Δημήτρης Οικονομάκος διευκρίνισε πως «είχαμε ψηφίσει την παραχώρηση των 4 στρεμμάτων στο Νέδοντα, από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αλλά δεν συμφωνήσαμε ότι είναι ο κατάλληλος χώρος». 

Ο επικεφαλής της "Αλλαγής" Θεόδωρος Μπρεδήμας υπενθύμισε ότι «είχαμε πει "ναι" στην παραχώρηση των 4 στρεμμάτων, αλλά είχαμε διαφωνήσει στην εγκατάσταση του σταθμού μεταφόρτωσης».

Ο επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών" Μιχάλης Αντωνόπουλος ρώτησε το δήμαρχο »τι σχεδιάζετε να κάνετε με το σταθμό μεταφόρτωσης;».

Ο επικεφαλής της "Ελληνικής Δράσης" Γιώργος Δημητρούλιας ανέφερε πως «ήταν χώρος περιπάτου και ορειβασίας και τώρα πάμε να τον κάνουμε για μεταφόρτωση απορριμμάτων. Πρέπει να φύγουν οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις».

Αρχικά, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απάντησε ότι «μόλις ήρθαν οι όροι στο Συμβούλιο, υπήρξαν διαφοροποιήσεις από τις μειοψηφίες, ενώ η απόφαση για την παραχώρηση του χώρου ήταν ομόφωνη». Παρατήρησε πως «το μείζον είναι ότι χρειαζόμαστε το σταθμό μεταφόρτωσης».

Παρεμβαίνοντας, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας είπε «να μην γίνει τίποτα, είμαστε με τους κατοίκους. Να το κάνει η κυβέρνηση».

Συνεχίζοντας, ο κ. Βασιλόπουλος είπε πως «η Διεύθυνση Πολεοδομίας μας υπέδειξε το χώρο στο Νέδοντα ως τον καταλληλότερο. Για τη Μαραθόλακκα είναι κατάλληλος και κεντροβαρικός».

Απαντώντας, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στην κυβέρνηση, επιχειρώντας να μεταφέρει ιδεολογικές ενοχές στη μείζονα μειοψηφία, λέγοντας, μεταξύ άλλων:«Δεν είμαστε ιδεολογικά συνοδοιπόροι με την κυβέρνηση, συνεργαζόμαστε για το καλό της πόλης. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Υποδεχθήκαμε τους υπουργούς και θα υποδεχθούμε και τον πρωθυπουργό». Προέτρεψε «να μην στεκόμαστε στον τύπο» και ανέφερε: «Ουσία είναι η διαχείριση απορριμμάτων. Δεν θα βάλουμε απέναντί μας μέρος της πόλης. Δεν θα γίνει και ας πηγαίνουν βόλτες πάνω - κάτω τα απορριμματοφόρα. Δεν θα προχωρήσει καμία διαδικασία. Η προσωρινή διαχείριση θα κρατήσει καιρό. Η κυβέρνηση έδωσε το συγκεκριμένο χώρο, ας τον πάρει πίσω. Με 800.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ έγινε η αγορά των μηχανημάτων».

Μπλέκοντας τη ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ και τις αντιδράσεις, ανέφερε πως «όταν θα καμφθούν οι αντιδράσεις στην Καλλιρρόη και στην Παλαιόχουνη… ο δήμαρχος δεν θα πάει να λαϊκίσει στην Καλλιρρόη και την Παλαιόχουνη». Παραδέχθηκε ότι «ο δήμος κάνει μια ατελή προσπάθεια στη Μαραθόλακκα, αλλά αν δεν υπάρχει, θα γεμίσουμε σκουπίδια». Ευχαρίστησε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας για την παραχώρηση του χώρου στο Νέδοντα και υποστήριξε ξανά πως «είναι εκτός Natura, εκτός ΓΠΣ, δεν φαίνεται από πουθενά».

Τελικά, πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών στη μείζονα μειοψηφία και τις άλλες μειοψηφίες, δήλωσε «να μην γίνει αφού δεν θέλετε αυτό που θέλει η κυβέρνηση» και τους προκάλεσε να πουν τι προτείνουν.

Τέλος, για όσα ακούστηκαν σχετικά με τις προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για το σταθμό μεταφόρτωσης στο Νέδοντα, ο δήμαρχος εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στο προεδρείο και στο γραμματέα του Δ.Σ., τον κ. Αλεξανδρόπουλο, επισημαίνοντας πως «ποτέ δεν έχει αμφισβητηθεί η εγκυρότητά του».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER