Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 16:09

Η μελέτη του “Δημόκριτου” οφείλεται στην πίεση του δήμου, λέει ο Νίκας 

Γράφτηκε από τον
Η μελέτη του “Δημόκριτου” οφείλεται στην πίεση του δήμου, λέει ο Νίκας 

«Η προσφυγή στο "Δημόκριτο", στη μελέτη του για τα πυρηνελαιουργεία, οφείλεται και σε μας». Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, απαντώντας στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρη, ο οποίος προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο τον επέκρινε για αδιαφορία και μη τοποθέτηση σταθμού μέτρησης της ρύπανσης στα όρια του δήμου.

«Είχε οριστεί εκπρόσωπος του δήμου, αλλά κάτι του έτυχε και δεν πήγε στη σύσκεψη της Νομαρχίας, που ανακοινώθηκαν τα πορίσματα του "Δημόκριτου"», απάντησε ο δήμαρχος. Είπε πως «έχουμε κάνει 10 υπομνήματα στον εισαγγελέα και η προσφυγή στον "Δημόκριτο" οφείλεται και σε μας» και πρόσθεσε: «Η ρύπανση οφείλεται στη μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι. Αρχισαν να μυρίζουν και πάλι, παρά τις επισημάνσεις του "Δημόκριτου". Οσο δεν γίνονται οι έλεγχοι, το πρόβλημα θα επιδεινώνεται».

Ο κ. Μάκαρης παρατήρησε ότι «ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά τα αποτελέσματα από τον "Δημόκριτο"» κι έκανε λόγο για μετρήσεις πάνω από τα όρια και για συγκεντρώσεις επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή, «γιατί δεν τοποθετήθηκε σταθμός μέτρησης και δεν έγινε δειγματοληψία στο Δήμο Καλαμάτας» και σημείωσε: «Πρέπει να μετρηθεί η ρύπανση και στο δήμο μας. Να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της ρύπανσης και να τεθεί ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Γ.Σ.


NEWSLETTER