Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 17:24

Με ευρεία πλειοψηφία ο προϋπολογισμός 2017 του Δήμου Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Με ευρεία πλειοψηφία ο προϋπολογισμός 2017 του Δήμου Μεσσήνης

Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2017 από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, ύψους 20,4 εκατ. ευρώ. Μειοψήφησε μόνο ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστας Αποστολόπουλος. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χρήστος Καρύδης ενημέρωσε το Σώμα ότι ο προϋπολογισμός του 2017 συντάχθηκε τον Αύγουστο και εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή το Σεπτέμβριο, λαμβάνοντας υπόψη ως μήνα αναφοράς των οικονομικών δεδομένων τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Επιπλέον, είπε, είναι εναρμονισμένος στις δύσκολες δημοσιοοικονομικές συνθήκες που διέρχεται η χώρα και εγκρίθηκε από το Παρατηρητήριο του υπουργείου Εσωτερικών με τρεις τροποποιήσεις. Ο προϋπολογισμός του νέου έτους ανέρχεται σε 20,4 εκατ. ευρώ, ενώ πέρυσι ανερχόταν σε 22,1 εκατ. ευρώ. 

Πιο αναλυτικά, τα ποσά που αναγράφονται στον προϋπολογισμό, είναι: Τα τακτικά έσοδα (ακίνητη περιουσία, ανταποδοτικά και λοιπά τέλη, φόροι, επιχορηγήσεις) υπολογίζονται στα 7,4 εκατ. ευρώ. Τα έκτακτα υπολογίζονται στα 3 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος να προέρχεται από επιχορηγήσεις για επενδύσεις και το υπόλοιπο από δωρεές, προσαυξήσεις, κ.λπ. Από οφειλές προηγούμενων ετών ο δήμος προσδοκά να εισπράξει 717.629 ευρώ, από εισπράξεις από δάνεια και απαιτήσεις οφειλών προηγούμενων ετών 740.961 ευρώ και από εισπράξεις υπέρ του Δημοσίου και τρίτων καθώς κι από επιστροφές χρημάτων 2,7 εκατ. ευρώ.

Ν.Κ.


NEWSLETTER