Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 17:52

Ούτε ένα ευρώ για αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Ούτε ένα ευρώ για αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους στη Μεσσήνη

Ούτε... ευρώ, ούτε ένα μηχάνημα δεν διέθεσε όλο το προηγούμενο διάστημα στο Δήμο Μεσσήνης η Π.Ε. Μεσσηνίας για να επισκευαστεί η αγροτική οδοποιία και οι επαρχιακοί δρόμοι. Αυτό υποστήριξε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, μετά από ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθη Αναστασόπουλου για τις ζημιές μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Παράπονα ακούστηκαν και για τα ακαθάριστα ποτάμια και τους χειμάρρους, που και αυτά είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας. Ο δήμαρχος μάλιστα αναφέρθηκε στην καινούργια μπουλντόζα της Π.Ε. Μεσσηνίας, που ο δήμος ζητούσε επανειλημμένα για να την χρησιμοποιήσει βάζοντας δικό του οδηγό. Τελικά την μπουλντόζα θα την πάρει, όπως διευκρίνισε παρεμβαίνοντας ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος. Στη συζήτηση παρενέβη και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης, για να επιστήσει την προσοχή για τα ρέματα στις παραλιακές Δημοτικές Ενότητες του δήμου. 

Επανερχόμενος ο δήμαρχος στο... «φαινόμενο που λέγεται Περιφέρεια», όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος, σχολίασε δυσμενώς και την κακή κατάσταση του επαρχιακού δικτύου, που όπως είπε το έχει θέσει επανειλημμένα υπόψη τόσο του περιφερειάρχη Π. Τατούλη, όσο και της αντιπεριφερειάρχη Ελ. Αλειφέρη.   

Η συζήτηση στη συνέχεια επεκτάθηκε στους στόχους του δήμου για το αναπτυξιακό μέλλον του τόπου, με αναφορές στην ανάπλαση και τα αντιπλημμυρικά έργα του Παμίσου και τη δρομολόγηση τραμ. Επίσης, αναφορά έγινε και για την ανάγκη να επανέλθει το αίτημα για το Περιφερειακό Ιατρείο Βαλύρας. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER