Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011 17:17

Τοποθέτηση Φούρκα για το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης

Γράφτηκε από την


Επιτέλους κύριε Δήμαρχε, εγκαταλείψατε τις αρχικές σας ενστάσεις, ώστε να προχωρήσει έστω και αργά, ένα μεγάλο έργο για την παιδεία που ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είχαμε προετοιμάσει , μετά από την παραχώρηση από τον Δήμο του συγκεκριμένου χώρου δίπλα στα Τ.Ε.Ι.
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι μια σωστή απόφαση, στα πλαίσια ότι οι μηχανικοί της πρώην Ν.Α. έχουν την εμπειρία σε παρόμοιες κατασκευές.
Το λόγο που επικαλείσθε στην προγραμματική σύμβαση περί φόρτου εργασιών των μηχανικών λόγω Καλλικράτη, είναι άστοχος αλλά και άδικος για τους μηχανικούς, που είναι και αρκετοί, συγκεκριμένα ΠΕ, ΤΕ και εργοδηγοί αριθμούν τους 26.
Γιατί τα έργα που θα επιβλέψουν λόγω Καλλικράτη, θα είναι μικροέργα, εκ των οποίων τα περισσότερα  είχαν ωριμάσει, οι πριν του Καλλικράτη Δήμοι.
Αφού το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.
Εδώ θέλω να τονίσω και να ζητήσω την παρέμβασή σας κύριε Δήμαρχε, ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η μελέτη για το 6ο Δημοτικό Σχολείο και το 8ο Νηπιαγωγείο.
Γιατί κατά την συνάντηση που είχαμε τον Ιούνιο, οι 5 Νομάρχες με τον κ.Χατζημιχάλη με σκοπό προτάσεις και προένταξη στον τομέα των νέων σχολικών μονάδων, είχαν προενταχθεί το Μουσικό Σχολείο και το 6ο Δημοτικό και 8ο Νηπιαγωγείο.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το 6ο Δημοτικό Σχολείο είναι ένα Σχολείο φάντασμα που έχει ιδρυθεί στα χαρτιά πριν από είκοσι χρόνια, αλλά ποτέ δεν εδόθη συνέχεια.
Με πρωτοβουλία της Ν.Α. αφού ήλθε σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και ξεπεράστηκαν χρονοβόρες διαδικασίες που αφορούσαν το ιδιοκτησιακό, έγινε η αγορά του οικοπέδου με χρήματα της Ν.Α. και του Δήμου.
Και τότε βέβαια ξεκίνησε η διαδικασία της μελέτης του κτιρίου ώστε να στεγάσει το 6ο  Δημοτικό Σχολείο και το 8ο Νηπιαγωγείο.
Για ενημέρωσή σας και για να γνωρίζετε πώς λειτουργεί το κράτος και πώς φθάσαμε στην  σημερινή οικονομική κρίση, θα σας αναφέρω το παράδειγμα της μελέτης του 6ου Δημοτικού, 8ου Νηπιαγωγείου.
Ο Ο.Σ.Κ. είχε έτοιμες μελέτες για διάφορους τύπους σχολείων και τις οποίες έδινε έναντι αμοιβής. Εμείς διαλέξαμε αυτή που κάλυπτε τις δικές μας ανάγκες (χωρίς να πληρώσουμε λόγω προσωπικών σχέσεων με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο), την προσαρμόσαμε στο δικό μας οικόπεδο και είμεθα έτοιμοι για υποβολή ένταξης όταν θα προκηρύσσετο το σχετικό μέτρο.
Η νέα Υπουργός τότε τον Δεκέμβριο του 2009, μας στέλνει μια εγκύκλιο βάσει της οποίας όλες οι μελέτες που αφορούσαν     νέα σχολικά κτίρια ή και προσθέσεις αιθουσών, θα έπρεπε για να εγκριθεί η χρηματοδότησή τους, να περνούν από μια επιτροπή που συνέστησε.
Πράγματι υποβάλαμε την συγκεκριμένη μελέτη.
Το αποτέλεσμα: την έκοψαν και ζήτησαν να συντάξουμε άλλη μελέτη από την αρχή.
Δηλ. δεν ενέκριναν τις μελέτες που το ίδιο Υπουργείο είχε συντάξει.
Τελικά ξεκινήσαμε την διαδικασία ανάθεσης για σύνταξη νέας μελέτης έναντι προϋπολογισμού 350.000 ευρώ και είμασταν στην φάση της υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.
Λοιπόν, πιέστε να ολοκληρωθεί άμεσα η μελέτη, ώστε να προλάβουμε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, γιατί διαφορετικά δεν βλέπω άλλη λύση και το 6ο Δημοτικό Σχολείο θα παραμείνει ως έχει, δηλ. στα χαρτιά.
Βέβαια, όλες αυτές τις ενέργειες, ο Σύλλογος διδασκάλων «Ο Πλήθων» τις γνωρίζει, ασχέτως εάν με τα δελτία τύπου (όπως διαβάζω σήμερα), για άλλους λόγους παρουσιάζεται να τις αγνοεί.


NEWSLETTER