Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 14:58

Στο πεδίο βολής θέλει το ανοιχτό θέατρο ο Μάκαρης (βίντεο)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στο πεδίο βολής θέλει το ανοιχτό θέατρο ο Μάκαρης (βίντεο)

Στο χώρο του πεδίου βολής που η δημοτική αρχή Καλαμάτας προορίζει για σημείο μεταφόρτωσης σκουπιδιών, ο επικεφαλής της παράταξης "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες" Μανώλης Μάκαρης προτείνει να γίνει το ανοιχτό θέατρο, ώστε να ενταχθεί στον περιβάλλοντα χώρο και να αναδειχθεί το περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα. Μάλιστα, ο ίδιος θα προτείνει τη δημιουργία φορέα διαχείρισης του περιβαλλοντικού πάρκου.

Χθες, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δήμο, μέλη και φίλοι της παράταξης και πολίτες, περπάτησαν στην περιοχή, αντάλλαξαν απόψεις για το πώς μπορεί να αναδειχθεί το περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα και είπαν "όχι" στην προοπτική να μεταφερθούν εκεί σκουπίδια. Αλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος της βόλτας που διοργάνωσε ο "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες" στην περιοχή· να γνωρίσει ο κόσμος το περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα, ένα χώρο «υψηλότατης περιβαλλοντικής σημασίας και πνεύμονα ζωής για την πόλη μας, που παραμένει για την πλειονότητα των κατοίκων άγνωστος τόπος και έχει ανάγκη προστασίας και ανάδειξης ως υπερτοπικό πάρκο αναψυχής», όπως ανέφερε η σχετική πρόσκληση. Ο Μανώλης Μάκαρης επεσήμανε σε δηλώσεις του πως η Καλαμάτα δεν έχει αρκετό πράσινο και επιτέλους η περιοχή στο πάρκο του Νέδοντα θα πρέπει να αναδειχθεί ως χώρος αναψυχής και πρασίνου, που θα απορρυπαίνει το αστικό περιβάλλον και θα συμβάλει στον φυσικό δροσισμό της πόλης. 

Οσο για το χώρο του πεδίου βολής, ο κ. Μάκαρης σημείωσε πως πρέπει να αποτραπούν τα σχέδια για τη μεταφορά σκουπιδιών εκεί, για να μη γίνει μια νέα Μαραθόλακκα. 

Ενάντια στην μεταφορά σκουπιδιών στο συγκεκριμένο χώρο τάχθηκαν και κάτοικοι με δηλώσεις τους, και συγκεκριμένα ο κάτοικος της περιοχής Λεωνίδας Κάρτσωνας· ο οποίος υπενθύμισε ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο προβλέπει περιβαλλοντικό πάρκο στην περιοχή. Τόνισε μάλιστα πως το ΓΠΣ έχει πάρει ΦΕΚ και αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, οπότε πρέπει και να εφαρμοστεί ενώ έχει αποφανθεί και το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Για τις δυνατότητες αξιοποίησης του Νέδοντα μίλησε και ο πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Καλαμάτας Στέφανος Κουνιάδος. 

Ν.Κ.

Σχόλια  

0 # Συμφέροντα κ΄ανομίες 12-12-2016 16:15
Ευαισθησίες κατ' επιλογή,αλλά και άγνοια ! του επίδοξου δημάρχου για την ύπαρξη θεσμοθετημένου πλέον περιβαλλοντικού πάρκου. Στη συνείδηση κάποιων, περιβαλλοντικό πάρκο σημαίνει ευκαιρία για τσιμεντοποίηση (ανοικτό θέατρο και πράσινα άλογα,
όταν υφίσταται το ανοικτό του κάστρου) και για άλλους για δημιουργία σκουπιδότοπου. Για την νησίδα των σχεδόν 5 σρεμμάτων ελαιώνα,με δένδρα 80-100 ετών,του ίδιου περιβαλλοντικού πάρκου,δυτικά και νότια του κόμβου της Σπάρτης,η οποία καταστράφηκε αναίτια,ολοσχερ ώς ! από την εισβολή του μορέα,με την σιωπηρή συνενοχή του δημάρχου που εκπόνησε το ΓΠΣ,της καρύστου και της σιωπής των βουλευτών του τόπου, δεν είδα κάποιον από τους "θεσμούς" ή άλλον "ευαισθητοποιημ ένο" ,να διαμαρτύρεται. Γιαυτό,οι επισκέπτες της πόλης,όταν τελειώσουν τους ύμνους για αυτήν,επισημαίν ουν το άκρως αρνητικό χαρακτηριστικό της, οτι είναι "δήθεν" και όχι ουσία προχωρημένη πόλη.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER