Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 21:05

Συνάντηση με το προεδρείο ζητά ο Νίκος Τζώρτζης, μετά τα... πανηγύρια στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεσσήνης - Για "τεχνητή όξυνση μιλά ο Στραβόλαιμος

Γράφτηκε από τον
Συνάντηση με το προεδρείο ζητά ο Νίκος Τζώρτζης, μετά τα... πανηγύρια στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεσσήνης - Για "τεχνητή όξυνση μιλά ο Στραβόλαιμος

Συνάντηση με το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης έχει ζητήσει σήμερα στις 11 το πρωί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Τζώρτζης, με αφορμή τις ύβρεις και τις οξύτατες αντιπαραθέσεις που διαδραματίστηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Σώματος. Από την πλευρά του πάντως, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Στραβόλαιμος με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει την όξυνση «τεχνητή» και επιρρίπτει ακέραια την ευθύνη για όσα διαδραματίστηκαν σε «μέρος από τις μειοψηφίες».
Ο Ν. Τζώρτζης στη σημερινή συνάντηση στο Δημαρχείο θα ζητήσει -κατά πληροφορίες- να υπάρξει κάποιος τρόπος ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογες πρωτόγνωρες καταστάσεις στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης και να διασφαλίζεται η αξιοπρέπεια του Σώματος και των μελών του απέναντι σε ακραίες συμπεριφορές, απ’ όπου κι αν προέρχονται.
Ο αντιδήμαρχος Γ. Στραβόλαιμος πάντως κάνει λόγο για τεχνητή όξυνση, ενώ στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι ουδέποτε προέκυψε ζήτημα νομιμότητας και αδιαφάνειας για το επίμαχο ζήτημα του πανηγυριού. Ειδικότερα αναφέρει:
«Σχετικά με την πρόσφατη συνεδρίαση της 22ης Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο και την τεχνητή όξυνση που προκάλεσε μέρος της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι, σύμφωνα με το Ν. 3463/2006, την αποκλειστική αρμοδιότητα οργάνωσης και λειτουργίας των πανηγυριών έχουν οι δήμοι. Ολες οι διαδικασίες που τηρήθηκαν για τη συμμετοχή των διαφόρων επαγγελματιών στο πανηγύρι της Μεσσήνης έγιναν σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από το Ν. 3769/2009.
Εμείς, ως δημοτική αρχή, τηρήσαμε τις διαδικασίες που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, προσβλέποντας στη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και τη δικαιοσύνη. Ορισμένοι έχουν ενοχληθεί από τις ενέργειές μας αυτές. Θα θέλαμε να επισημάνουμε προς όλους ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση, επιδιώκοντας τη βέλτιστη λειτουργία της εμποροπανήγυρης, μέσα στα πλαίσια του νόμου και με γνώμονα την εξυπηρέτηση και την διασφάλιση του καταναλωτικού κοινού, των συμμετεχόντων επαγγελματιών και φυσικά, πάντα, προασπιζόμενη τα συμφέροντα του δήμου».


NEWSLETTER