Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 19:08

Νέος διαγωνισμός στο Δήμο Καλαμάτας για τα σκουπίδια 

Γράφτηκε από τον

Σε νέο διαγωνισμό, μετά τον άγονο των προηγούμενων ημερών, για την προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα, προσανατολίζονται στο Δήμο Καλαμάτας. Για να μη γεμίσουν όμως, σκουπίδια, η Καλαμάτα και τα χωριά, μέχρι να έχει αποτέλεσμα ο διαγωνισμός, θα γίνει επεξεργασία με απευθείας ανάθεση.

Αυτά σημείωσε χθες στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, ο αρμόδιος για τη διαχείριση των σκουπιδιών αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Η επιτροπή επικύρωσε το αποτέλεσμα του τελευταίου διαγωνισμού, που ήταν άγονος.

Ο αντιδήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος είπε ότι «μπορούμε να κάνουμε, αλλά δε θέλουμε, διαπραγμάτευση και απευθείας ανάθεση» κι επεσήμανε: «Θέλουμε την επανάληψη του διαγωνισμού. Εχουμε στείλει έγγραφο σε ενδιαφερόμενες εταιρείες να μας πουν, γιατί δε μετείχαν στο διαγωνισμό και για να κάνουν προτάσεις -παρατηρήσεις στους όρους της διακήρυξης. Αν χρειαστεί να αλλάξουμε όρους και να γίνει ο νέος διαγωνισμός. Μέχρι τότε πρέπει να βρούμε λύση».

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς επέκρινε τη δημοτική αρχή. Είπε ότι «με τα πηγάδια - κάδους δεν μπορεί να προχωρήσει η διαλογή στην πηγή» και παρατήρησε: «Είμαστε στο σημείο μηδέν, λόγω της πολιτικής του δήμου. Συμφωνούμε στην επανάληψη του διαγωνισμού, όχι, όμως, να μας πουν οι εταιρείες πώς θα κάνουμε το διαγωνισμό».

Ο κ. Βασιλόπουλος διευκρίνισε ότι «τώρα να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός και στην επόμενη συνεδρίαση θα φέρουμε συγκεκριμένη εισήγηση».

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Καθαριότητας Γιάννης Παπαδόπουλος παρατήρησε ότι «δε θα μας ορίσουν οι εταιρείες το τι θα κάνουμε» και ζήτησε «την επόμενη Πέμπτη 22 του μήνα, να ξαναγίνει Επιτροπή, για το θέμα του διαγωνισμού της προσωρινής διαχείρισης». Ανέφερε ότι «η Καλαμάτα κάνει το 50% της ανακύκλωσης στην Περιφέρεια» και πρόσθεσε: «Να γίνει βελτίωση ναι, αλλά με το προσωπικό που έχουμε…».

Κλείνοντας, ο Θαν. Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι «θα χρειαστεί να κάνουμε ανάθεση, για να μη μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους, με τους ίδιους όρους που γίνεται τώρα η επεξεργασία».

Γ.Σ.