Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 21:37

Αναστολή έκδοσης αδειών εκτός οικισμού της Βέργας

Γράφτηκε από την
Αναστολή έκδοσης αδειών εκτός οικισμού της Βέργας

Θετικά γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών εκτός του οριοθετημένου οικισμού της Βέργας. Η απόφαση προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των κατοίκων που παρακολούθησαν τη συζήτηση και οι οποίοι έστρεψαν τα πυρά τους κατά της διευθύντριας της Πολεοδομίας Σταυρούλας Αγρίου.
Η διευθύντρια είχε νωρίτερα αναπτύξει στο Σώμα τη χρησιμότητα μιας εισηγητικής απόφασης αυτού του περιεχομένου προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, που είναι αρμόδιο για να πάρει την απόφαση. Σύμφωνα λοιπόν με το σκεπτικό της εισήγησης, η αναστολή κρίνεται αναγκαία μέχρι την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων για την πολεοδομική μελέτη της Βέργας, προκειμένου να διαφυλαχθούν οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι.
Η Σταυρούλα Αγρίου διευκρίνισε πάντως ότι θα συνεχίσουν να δίνονται οικοδομικές άδειες εντός του οριοθετημένου οικισμού, με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο σχετικός νόμος. Ωστόσο, οι περίπου 20 παρευρισκόμενοι πολίτες καθώς και η παράταξη Μπρεδήμα στράφηκαν κατά της δημοτικής αρχής, καθιστώντας τη υπεύθυνη, όπως αναφέρθηκε, για την παύση κάθε οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή αν αποφασιστεί η αναστολή της έκδοσης αδειών.
Οι παρατάξεις της μειοψηφίας δήλωσαν στο σύνολό τους ότι τάσσονται υπέρ της προστασίας των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, αλλά διαφοροποιήθηκαν ως προς τον τρόπο που μπορεί αυτό να επιτευχθεί.
Σοβαρές επιφυλάξεις για τη νομιμότητα μια τέτοιας απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε ο Νίκος Φωτέας, λευκό ψήφισε η "Λαϊκή Συσπείρωση", ενώ το "Δίκτυο Ενεργών Πολιτών" τάχθηκε υπέρ της πράξης εφαρμογής του νόμου 1337.


NEWSLETTER